Президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков защити категорично

...
Президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков защити категорично
Коментари Харесай

Стефан Цветков за атаките срещу Григор: Това е срамота, ще вземем мерки срещу бащата на Джокович!

Президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков отбрани изрично Григор Димитров от нападките на бащата на Новак Джокович - Сърджан. Шефът на родната федерация и член на борда на ITF приказва пред пред авторитетното френско спортно издание " Екип ", в което разкри още по кое време се възнамерява да се организира шампионатът Sofia Open.

" За мен е срамотия. Сърбите са ни братя в Балканите и наши съседи, само че Сърджан Джокович още веднъж изпраща неверно обръщение на целия свят и считам, че това е безпричинно държание. Не съм осведомен с всички обстоятелства в тази ситуация, само че това би трябвало да спре. Новак е първенец, само че наподобява, че част от антуража му не дава отговор на стандартите на честната игра, тенис културата и етиката. Сочи с пръст първо по Федерер (б.р. " Защо играе още на 40? Защото не приема обстоятелството, че Новак и Надал са по-добри от него. Върви си у дома, карай ски, възпитавай си децата, прави нещо ", е казвал Сърджан Джокович по адрес на Маестрото), а в този момент и по Григор. Това е изцяло неприемливо. Казвам това като член на борда на Международната федерация по тенис. Трябва да спрем това, тъй като посланието, което изпращаме към децата, към родителите, не е вярно.
С Adria Tour Новак искаше от дъното на сърцето си да направи нещо за родината си, за града си, за фамилията си, само че позволи неточност в разбора. Може да се извини, да се придържа към обстоятелствата, само че никой не трябва да упреква другиго. Това е доста долно държание. Лош образец, доста съм отчаян. Дълго време Сържан упреква, приказва неприятни неща за другите и това не трябва да бъде толерирано от света на тениса ", съобщи Цветков.

По мотив шампионата в София той като негов шеф споделя, че ще се направи всичко допустимо за организирането му. Първоначално конкуренцията беше планувана за датите сред 28 септември и 4 октомври, само че съответствува с " Ролан Гарос " и това постанова смяна.

" Ще се опитаме да го организираме. Може би през ноември. Това е единственият шампионат на Балканите. В този район с Гърция и Сърбия, ние заслужаваме съревнование от подобен сан. Не е проблем със спонсорите, а въпрос на това какъв брой хора ще могат да бъдат позволени по трибуните. Никой не може да се нагърби с прогнози ", съобщи Цветков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР