Президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков се изказа

...
Президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков се изказа
Коментари Харесай

Шефът на българския тенис защити Григор Димитров

Президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков се изрече крайни сериозно към държанието на Сърджан Джокович - татко на международния №1 в ранглистата Новак Джокович. В опит да отбрани своя наследник като уредник на злощастната верига " Адриа тур " през вчерашния ден сърбинът набеди Григор Димитров като главен провинен на разпространяването на ковид измежду редица участници в демонстративните шампионати в Белград (Сър) и Задар (Хър).

" За мен това изявление е срамотия - съобщи Цветков в изявление за авторитетния френски състезателен в. " Екип ". - Сърбите са ни братя на Балканите и наши съседи, само че Сърджан Джокович изпраща неверно известие на целия свят и считам, че това е безпричинно държание. Не съм осведомен с всички обстоятелства в тази ситуация, само че това би трябвало да спре. Новак е първенец, само че наподобява, че част от антуража му не дава отговор на стандартите на честната игра, тенис културата и етиката. Сочи с пръст първо по Федерер, а в този момент и по Григор. Това е изцяло неприемливо. Казвам това като член на борда на интернационалната федерация по тенис. Трябва да спрем това, тъй като посланието, което изпращаме към децата, към родителите, не е вярно. С " Адриа тур " Новак искаше от дъното на сърцето си да направи нещо за родината си, за града си, за фамилията си, само че позволи неточност в разбора. Може да се извини, да се придържа към обстоятелствата, само че никой не трябва да упреква другиго. Това е доста долно държание. Лош образец, доста съм отчаян. Дълго време Сърджан упреква, приказва неприятни неща за другите и това не трябва да бъде толерирано от света на тениса. "

" C`est honteux. C`est un comportement injustifiable. Novak est un champion, mais une partie de son entourage n`est pas dans les standards du fair-play. Montrer du doigt les gens, d`abord Federer, maintenant Grigor, c`est totalement inacceptable " https://t.co/WDmpiJz229
— Quentin Moynet (@QuentinMoynet) June 25, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР