Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков получи сериозно

...
Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков получи сериозно
Коментари Харесай

Стефан Цветков беше избран за посланик на институция в колежанския спорт

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков получи съществено самопризнание от международна институция в спорта.

Той беше определен за дипломат на организацията PAC-12 за Централна и Източна Европа, като част от тактиката за агресия на въздействието отвън Съединени американски щати. Конференцията на колежанския спорт действа с огромни мащаби зад Океана, само че има концепция да разшири периметъра на деяние и в Европа.

PAC-12 е известна още като " Конференцията на първенците " и има повече извоювани национални трофеи на Съединени американски щати сред участващите в нея Университети, по отношение на всяка друга конференция на Щатите. Това е Тихоокеанската дивизия с висшите учебни заведения на щатите Аризона, Калифорния (UC Berkeley,Stanford,UCLA,USC), Колорадо, Орегон, Юта и Вашингтон.

Цветков, който управлява родната тенис федерация от 14 години, заема и други влиятелни позиции в спортни организации. Той е член на Борда на шефовете на Международната тенис федерация (ITF), ръководител е на комисията за развиване на веригата за дами ITF Women " s Circuit, член на комисията на спортистите към ITF и е бил още вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe).

В последните четири години управлява и организационния комитет на шампионата Sofia Open от веригата на АТР, който е лицето на българския тенис пред света на най-високо равнище.

Последните седмици обаче му донесоха наслада на друго равнище - в четвъртък късно вечерта се прибраха състезателките и треньорите на тима ни за девойки до 18 години, който реализира исторически триумф със завоюваната Европейска отборна купа на шампионата във Франция. По пътя към трофея те победиха любимеца Чехия, както и мощния отбор на Словакия.

Националите ни за юноши до 14 години пък влязоха в топ 8 на международното състезание в тази възрастова група, а други два български състава - девойките до 16 и до 12 години, стигнаха до най-хубавите осем на континента.

Лятото е доста сполучливо за българския тенис при подрастващите, а през септември следва значима борба против Южна Африка в шампионата за Купа " Дейвис ". Малко по-късно същия месец ще се организира и седмото следващото издание на шампионата Sofia Open.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР