Президентът на Българската Федерация по Таекуондо Слави Бинев отправи послание

...
Президентът на Българската Федерация по Таекуондо Слави Бинев отправи послание
Коментари Харесай

Родното таекуондо побеждава COVID-19

Президентът на Българската Федерация по Таекуондо Слави Бинев насочи обръщение към всички таекуондисти по отношение на идния шампионат в памет на доктор Валерий Найденов – учредител на таекуондо в България. „ Силните хора би трябвало могат да се оправят и с невидими закани “, които както разбрахме през 2020 година, могат да бъдат и доста по-коварни.

Това бе и част от наследството, оставено ни от доктор Найденов, който ни учеше, че черният колан би трябвало да се изправя и против тъмните сили, без значение от тяхната форма. В негова чест, част от шампионата, с изключение на обичайните дисциплини спаринг и пумсе, ще включва и демонстративно чупене на дъски (кьокпа).

На всяка една от дъските ще бъде изписан слогана на шампионата - „ Break Covid”. По този метод, таекуондистите алегорично ще победят Covid. В самодейността се включи и част от главния мотор на Федерацията в лицето на зам. ръководителя Христо Георгиев, най-хубавия ни арбитър Илия Димитров, диспач мастъра на Кукион за Европа Санг Хюнг Парк, Олимпийската ни вяра Фарзад Золгхадри и президента на Професионалното Таекуондо за България Димитър Аврамов.

Всички те счупиха по една от особено приготвените дъски, демонстрирайки забележителни освен за възрастта им умения. Благодарение на доктор Аврамов, който е и учител по таекуондо в Национална Спортна Академия „ Васил Левски “, надпреварата ще се организира за първи път навън на лекоатлетическата писта на НСА.

Това е следващата самодейност на БФТ обвързвана с обновяване на спортния и нравствен живот на трениращите след изолацията и продължителната липса на спортни мероприятия. Надяваме се да се окажем почтени за завета на пионера на таекуондо у нас - доктор Валерий Найденов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР