Президентът на българската федерация по софтбол (БФС) и вицепрезидент на

...
Президентът на българската федерация по софтбол (БФС) и вицепрезидент на
Коментари Харесай

Българин влезе в управата на WBSC-Европа

Президентът на българската федерация по софтбол (БФС) и вицепрезидент на тази по бейзбол (БФБ) – Юрий Алкалай, бе включен в управителния ръб на новосформираната европейска конфедерация на двата американски спорта – WBSC-Европа. Формалното обединяване на досегашните континентални централи на бейзбола (СЕВ) и софтбола (ESF) бе финализирано по време на взаимния им конгрес в Париж (Фр) предишния уикенд.

Начело на новата организация, която ще бъде директно подчинена на международната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC), краткотрайно ще бъдат досегашните президенти на CEB и ESF – надлежно Дидие Семине (Фр) и Габриел Вааге (Чех). В управлението влизат и всички техни заместници, в това число Алкалай като първи вицепрезидент на ESF. Постоянен ръководител ще бъде определен по време на I конгрес на WBSC-Европа, плануван за февруари 2019 година



Едно от първите съвещания на обединявания директорски ръб ще бъде в София по време на II балканско състезание по бейзбол, софтбол и слоупич за смесени тимове (25-29 април). Очаква се на него да участва и президентът на WBSC Рикардо Фракари (Ит). Междувременно на 24 март в столицата би трябвало да се организира Учредителното заседание на новата българска федерация по бейзбол и софтбол, която ще сплоти БФБ и БФС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР