Президентът на Българската федерация по кану-каяк и единствен българин с

...
Президентът на Българската федерация по кану-каяк и единствен българин с
Коментари Харесай

Бухалов: Кодинов показа свръхвъзможности, но още прави грешки

Президентът на Българската федерация по кану-каяк и единствен българин с два златни медала от едни олимпийски игри - Николай Бухалов, разгласи пред " 24 часа ", че Ангел Кодинов е посочил свръхвъзможности по време на финала на 500 м едноместно кану. Кодинов завоюва сребърен орден в Сегед (Унгария). Българинът даже бе в позиция за златния орден, само че в последна сметка бе изпреварен от германеца Себастиан Брендел.

“Сребърният орден от международно състезание е огромно достижение за Ангел. Той направи съвършена гонка. Показва огромния си гений от години, само че прави и неточности - пуска противниците на старта. Сега организира професионална гонка на край на международно за мъже. Дори водеше на Брендъл до 150 м преди финала. Но значимото е, че отговори и във финалните метри, бори се до дъно и заслужи медала. Смятам, че даже съперниците му бяха сюрпризирани какъв брой мощно съревнование направи, доста по-силно от сериите. Категорично си заслужи огромния успех”, съобщи Бухалов.

“След това в полуфинала на 1000 м беше отпаднал. Оказа въздействие, че финалът на 500 м беше прекомерно близо във времето, а той изстиска силите си за медала. Да се надяваме, че ще успее да се пребори за олимпийска квота следващата година. И за предходните олимпийски игри съумя от втората квалификация”, добави Николай Бухалов.

" Бъдещето е пред Ангел Кодинов. Вярвам, че следва да демонстрира доста съществени резултати. На международното състезание в Унгария се видя силата на младата вълна в кану-каяка. Много млади спортисти реализираха впечатляващи резултати и в младежка възраст към този момент печелят международни трофеи за мъже и дами. В същото време одобрени имена не съумяха да се преборят за олимпийска квота на международното състезание, а някои даже избраха да икономисват сили на 500 м. В последна сметка най-важното е, че България има международен вицешампион, да спечелиш орден на международно състезание си е нещо огромно ", сподели още Николай Бухалов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР