Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева предупреди

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева предупреди
Коментари Харесай

Илиана Раева: Ще е сложно, не знам дали съдиите ще видят съчетанията

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева предизвести за доста мъчно и комплицирано Световно състезание, с оглед развиването на този спорт и увеличаващата се конкуренция.

Тя показа мнението си след контролното съревнование за ансамбъла, което се организира в зала „ Раковски” в София. Момичетата повториха съчетанието с пет топки, като при второто изиграване се показаха доста по-добре и получиха оценка от 28.600 точки. За осъществяването си с обръчи и бухалки родните експерти отредиха за ансамбъла 28.750 точки.

Илиана Раева предизвести, че ще има огромна конкуренция измежду тимовете на шампионата на планетата, а борбата към този момент се е трансферирала повече върху разузнаването на противника и тактиката, която ще бъде възприета. Опасенията ѝ са свързани с това, че поради високата трудност някои от съдиите не съумяват да видят всички детайли, които би трябвало да бъдат оценени.

“За този стадий, като имаме поради, че имаме тъкмо един месец, мисля, че направиха доста мощно контролно. С доста по-силно второ изиграване на топки. Силни обръчи и бухалки, мисля, че са в доста добра форма за стадия. Съчетанията са ни доста усложнени, с доста висока стойност за компликация, имаме задоволително време да ги отработим до Световното състезание. Надявам се да са в добра кондиция, да си изиграят съчетанията, доста са силни”, показа Раева.

„ Тези две надпревари преди Световното са освен за сработване, а и да се ориентираме. Аз съм сигурна, че и противниците ни се борят да ни догонват по компликация, считам, че ни предстоят доста забавни надпревари с доста мощна конкуренция.”

„ Готови сме за оценка с компликация 20, подготвени сме, да, Можехте да ми го спестите този въпрос, тъй като гимнастиката към този момент по този начин дръпна и с такива темпове се развива, че всичко към този момент е разузнаване, слагане на доста по-сложни детайли. Вече има един конкурентен детайл,който е по този начин мощно изразен, че в последна сметка надиграването на надпреварите е значимо.”

„ Никога не е имало такава конкуренция при ансамблите. По времето, в което аз играех, имаше конкуренция в лицето на Съветския съюз и България. Тогава на множеството от надпреварите разликата в класата беше осезаема. В момента гимнастиката има такова развиване, еволюция, конкуренция, география и упоритости, че в действителност мощните тимове имат право да имат предпочитание за златните медали. Да, ние сме доста мощни, обаче всички са доста мощни, които се борят за призовите фантазия. Хубавото е, че имаме квота, както и Русия и Италия ще са по-спокойни, до момента в който при другите ще има извънредно тежко и мъчно съревнование, каквото до момента не е имало като конкуренция. Ще има доста контестации, през 2 минути ще има контестации на съдийските маси. Не знам по какъв начин съдиите ще могат да видят тези съчетания. Нашите съдии, които са готови, мъчно виждат нещата. Ще бъде доста комплицирано, ще имаме проблеми от тази позиция, би трябвало да се видят съчетанията.”

„ Очаквайте доста красиви трика, които ще ви харесат доста, доста красиви трика”, приключи Илиана Раева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР