Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не
Коментари Харесай

Илиана Раева с трогателно послание към отказалата се Ели Бинева

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не пропусна да коментира прекратяването на спортната кариера на международната и европейска шампионка с ансамбъла Елена Бинева.
 Световната шампионка с ансамбъла Ели Бинева приключи кариерата си
Съпругата на футболната легенда Наско Сираков публикува в формалния си профил във Facebook прочувствено послание към грацията. Ето какво гласи то:

" Елена Бинева, благодаря ти, че си в специфичната ми Графа!

Знаете ли по какъв начин се споделя човек, който в най-неподходящия миг от живота си научава, че няма да може да реализира огромната си фантазия, на която се е отдал, който в същия този миг вместо да се обезкуражи, озлоби и да стартира да атакува, да съчинява несъществуващи истории за себе си, с цел да се изкара жертва, или воин, вместо да ненавижда, да хвърля тиня по съумелите, както вършат една огромна част от тези в неговото състояние, прави тъкмо противоположното - стартира да желае тази фантазия да я осъществят други, стартира да им оказва помощ и да ги обича повече от себе си?! Този човек се споделя Елена Бинева!

От години и от опит имам вяра, че Бог изпраща тежки тествания на най-силните.
Днес (б.р. вчера) публично съобщихме, че една доста ярка, впечатляваща, мощна, съумяла, умна, надарена и красива гимнастичка приключва спортната си кариера - Елена Бинева!

В формалното писмо на БФХГ сме написали повода. Контузия, която изисква взимане на вярното решение.

Ще ви споделя най-важното от тази тъжна вест: Това вярно решение го взе тя, Ели Бинева! Всички скрито се надявахме да не се стига до него. Наистина тайничко се надявахме.... Остава единствено година до огромната фантазия на този незабравим тим, който безусловно подлуди света на художествената гимнастика - Олимпийските игри в Токио!

Ели стана международна и европейска шампионка с този тим, само че и тя като съотборничките си тайничко вярваше, че може да бъде първата българска гимнастичка в историята на българската художествена гимнастика, която ще се окичи с олимпийски златен орден. Уви... Съдбата е избрала различен път за нея и това нежно и необикновено момиче го одобри с цялото си достойнство на огромен първенец, на огромна персона и на един същински влъхва!

“Госпожо, желая тима да се готви умерено, желая да одобряват Ерика като неделима част от тях, желая да станат като пестник и с нея, както бяха и с мен, желая да си мислят единствено за тренировките и надпреварите! Не желая да живеят със страха, че на някое съревнование, не дай Боже на Олимпиадата, аз отново ще се контузя и няма да можем да участваме! Не бих могла да пребивавам с този Ад, че съм ги провалила, поради травма! Ако те завоюват, аз също ще съм спечелила! Ще съм тук всеки ден... до тях... с всички, да сме си дружно. На тях в този момент им би трябвало единствено успокоение... Това е най-правилното решение... ” Говореше безшумно, доста решително и разгорещено.

Гледах я, слушах я... седях безмълвно, до момента в който тя говореше и осъзнах, че и се възхищавах с всяка клетка на тялото си. Та тя толкоз почтено и умно се разделяше с най-голямата фантазия в живота си, фантазията на взеки състезател от нейния сан - Олимпийските игри... Очите ми се изпълниха със сълзи, които нямаше по какъв начин да спра и те потекоха по лицето ми. Седяхме двете на пейката и си говорехме безшумно, тъй като тимът на метри от нас тренираше! Разбира се, девойките подозираха за диалога ни.

Тя видя вълнението ми от думите и и ми се усмихна с красивите си очи, като че ли да ми даде кураж и да схвана по-бързо и по-лесно, че по този начин би трябвало да стане. Че е взела своето решение.

Хванах я за двете ръце и я прегърнах. Целунах я. Станахме и отидохме в треньорската стая, с цел да не нарушим тренировката на девойките. Прегърнах я мощно и и споделих: Ели, хубавицата ми... ти си един влъхва... ти си неповторима в действителност.. Колко мощ и мъдрост има в теб, момичето ми...

Казахме си и други доста същински, красиви значими неща.

Малко по-късно се обадих на майка и.

Казах й: Не знам дали знаеш, каква щерка имаш?! Не знам... Тя е влъхва, да знаеш, тя е влъхва... Толкова би трябвало да се гордеете с нея!...Нито аз, нито Весела, нито девойките, нито майка и вярвахме до дъно, че това ще е крайното решение за нея. Надявахме се...Знам какво означаваше за нея тази Олимпиада.

Толкова неща съм видяла в живота си, толкоз съм претърпяла...

Но такава мъдрост, такава мощ, такава добрина и обич към другите, в толкоз нежно момиче, в подобен съдбоносен за нея миг е прекомерно огромна необичайност и подарък със особено съдбовно обръщение...

Много ме респектира! Много!

Ели имаше сложна кариера и мина през доста болежка, унижения, боязън, само че реализира доста от фантазиите си с обичания си тим и тя беше осъзнала и осмислила целия този собствен пъстроцветен състезателен път. Изглеждаше смирена, спокойна и щастлива. Ели Бинева за мен ще остане нещо доста по-специално от съумялата, харесвана, красива и мощна гимнастичка, от международната и европейска шампионка, от любимката на почитателите. Да! Тя отива в една доста специфична Графа в моя житейски бележник. Графа, с хора-личности, чиито имена ме карат да се усмихвам победоносно! Да! Усмихвам се Победоностно, тъй като такива хора има, те са действителни и тъкмо те са тези, които вършат Живота и света по-красив, по-добър и по-желан! Ели Бинева, ти сигурно си от тях!

Обичам те, прелестно умно момиче!

Знам, че занапред ще се веселя на твоя голям океан от гений, сили, религия, храброст и насоченост!

Благодаря ти за невероятното наслаждение, което ми подари с наличието си в залата и международния подиум!Знам, че няма по какъв начин да се разделим. И знай от мен: Когато Съдбата или някой ти лишават нещо толкоз мощно мечтано, на което си се отдала, постоянно се оказва, че е, с цел да те приготви за нещо доста по-голямо, което ти следва! Приготви се и бъди мощна! Бъди ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР