Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева каза

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева каза
Коментари Харесай

Илиана Раева разтърси България с тези думи

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели мощни думи при гостуването си в " Шоуто на Николаос Цитиридис “ нощес. С доста болежка в гласа си тя приказва за разликата в отношението на страната преди и в този момент. Както е известно, ансамбълът ни завоюва олимпийските златни медали в Токио, което е най-големият триумф в историята на художествената гимнастика у нас. По думите й обаче това достижение не подхожда на парадоксите, които се случват в България.

" Аз съм била играч в едно друго време, когато всичко за спортистите беше уредено, ние живеехме в напълно друг свят, в който думичката " няма “ за спортистите липсваше. В годините на демокрацията и изключително от 2000 година до ден-днешен обаче спортът е зарязан. Той е последната мисъл на нашите политици. Да правиш спорт в днешно време в действителност е еднакво на подвиг. И не става дума единствено за художествената гимнастика. Успехите ни са плод на неимоверния труд и фантазии на някои хора.

Това е един вманиачен възторг, една обич, една отдаденост на една сфера, която в действителност е обществен феномен. Аз съм доста щастлива и доста се гордея, тъй като одобрявам това, което върша сега дружно с всички мои сътрудници и девойките, като един оазис в пустинята. Държавата, в която живеем, парадоксите, с които се сблъскваме в чистото ни съществуване всеки ден, и тези олимпийски златни медали, тези невероятни триумфи, които гоним, толкоз не подхождат на действителността в България, че аз считам, че това е нещо особено, доста историческо, което вършим за българите. Няма човек, който да не ме срещне някъде, без значение прочут или чужд, който да не ми хване ръцете, да ги стисне и да каже: " Илиана, благодаря за това, което вършиме “. Това е най-голямото достижение “, сподели с болежка, само че и с горделивост тя.

" Това благополучие и тази горделивост са най-хубавото, което съзнавам, че вършим. Защото ние сме най-силни в света, ние сме най-хубавите в света. България! Българите се радват на тези девойки, които целия свят обожава, където и да отидем. Ами японците направиха монумент на нашите девойки, а ние тук нямаме “, добави Раева.

Водещият я помоли и за съпоставяне сред нейното време като състезателка и днешните условия.

" Не може да има сравнение сред настоящето и моето потомство. Всеки е бил зависим на времето, в което живее. Това са две безусловно разнообразни генерации, живяли в тотално разнообразни столетия. Аз не обичам да върша такива съпоставения, тъй като те няма по какъв начин да бъдат точни. Ние бяхме на четвърто място по медали в Сеул на олимпийските игри 88 година, а в този момент ни няма на картата. Тогава това беше държавна политика, отношението към спорта беше напълно друго. Тези деца, които упражняват сега, се сблъскват с доста компликации на времето, в което живеят. Това, което ще ти кажа, ще те втрещи. Първо, те не са толкоз устойчиви и здрави, колкото бяхме ние. Те даже не ядат храната, която ядахме ние. Това въздейства извънредно доста на здравето.

Те живеят един под напрежение живот. Те са доста интелигентни деца. Всичко зависи от това кой ще ги проеме, по какъв начин ще ги възпитава, по какъв начин ще съумее да ги стимулира, каква конюнктура ще им сътвори. Държавата, средата, отношението – всичко това. В този аспект се веселя, че съумях да основа една мини империя в региона на спорта, където всичко е подредено, всеки си знвае мястото, отговорностите, правата. Много държа нашите девойки да имат изклютиченно висок морал, да правят оценка същинските неща в живота, да бъдат за образец. Искам да усещат какъв брой са значими, какво вършат, да бъдат пълноценни по-късно “, съобщи още брачната половинка на именития български футболист Наско Сираков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР