Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изтъкна

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изтъкна
Коментари Харесай

Илиана Раева със строго намигване към Катрин Тасева

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева посочи положителната игра на Катрин Тасева по време на първото публично контролно за 2018 година за националните състезателки от самостоятелното, което бе и самобитна премиера на новите композиции на гимнастичките. Едно от златните девойките на България обаче разясни без да навлиза в елементи, че при Тасева би трябвало да отстранят други проблеми, с цел да играе тя на огромните интернационалните надпревари.

Иначе ръководителят показа експертното си мнение за представянето на грациите, като не скри, че при все ранния стадий от подготовката е удовлетворена от видяното.

Грациите демонстрираха новите съчетания измежду доста почитатели и бурни аплодисменти

„ Като цяло съм удовлетворена, само че се видяха доста забавни неща на това контролно. Някои състезателки демонстрираха изключителна, забележителна душeвност и централизация, и демонстрираха в пъти по-добра форма от действителната им. Това е Катрин Тасева, която по никакъв метод на тренировките не даваше индикации, че ще направи толкоз мощно съревнование. Избързвам да ви кажа, че Неви не игра със скокове и избрани пируети, тъй като направи една травма и я щадим известно време. Имаше един доста къс интервал, в който не тренираше. Тя в този момент е добре, само че взимаме превантивни ограничения да я запазим и съхраним. Изключителна Галатея, несъмнено очаквате да приказвам за главния състав, само че това, което впечатли и мен, а и чувайки мненията на съдиите – всички бяха впечатлени от мощната игра на Катрин и Галатея, дребната Галатея, която е единствено на 15 години към момента. Във времето на контролното, девойките потеглиха обезпокоени, разчувствани. Вчера до доста късно правихме подготовка тук в залата. Направиха доста мощни тренировки. Нормално е да са разчувствани, при все, че демонстрират четири нови композиции, в друг жанр, разнообразни условия в правилника. Имаше напрежение, което съгласно мен е изцяло естествено и обикновено, и не успяхте да ги видите в действителната форма, в която се намират сега “, стартира Илиана Раева и продължи:

„ И Боряна Калейн, и Ерика Зафирова са в доста по-добра форма. Много положително усещане направи Петя Борисова, която с всяко минало контролно става все по-добре и по-добре. Като за 15 януари, въпреки всичко това е в действителност доста, доста ранно контролно, само че за тях е значимо да имат такива участия и таква атмосфера, и конюнктура, с цел да тестват концентрацията си, да видят до къде са в положение да създадат всичко в съчетанията си. Имайте поради, че не съумяха да създадат всички заложени детайли. Композициите са мощни, съобразени са с новия устав. Стойностите са им високи, само че се желае ужасно доста работа “.

Катрин Тасева бе една от гимнастичките, които демонстрираха доста постоянна игра при представянето на новите композиции. Президентът на федерацията посочи този факт, само че направи строго мигане на грацията:

„ Нямам визия какво е класирането, само че от това, което виждам, няма да се учудя, в случай че Катрин Тасева е първа. Но желая отговорно тук и обществено да декларира, че за Катрин Тасева, колкото и мощна игра да има, при нея постоянно има едно голямо „ само че “, с цел да отиде на интернационално съревнование. Поздравявам я за тази страхотна игра, само че тя има да се оправя с други проблеми. Не се ли оправи, няма да види съревнование в чужбина – огромно и отговорно. Като цяло съм доста удовлетворена от контролното “.

„ Първото съревнование е в Москва. Става дума за Гран При. Ние ще участваме с цялостни гарнитури там. Първо - младежката олимпийска подготовка – за нея не престават да се готвят три състезателки – Елизабет, Анна и Таня, а незабавно по-късно е Гран При при дамите и отбор “, разяснява едно от „ златните девойки “ на България във връзка програмата на грациите.

„ Искаме да създадем красиви страсти на нашата аудитория. В същото време ние постоянно и обичайно използваме български музики. Надявам се деликатно сте наблюдавали избора ни за музики. Имаме забавни и положителни хрумвания. Наприме, топката на Боряна Калейн, която е на британски, италиански и най-после на български в истинското осъществяване на Орлин и Марияна Попова. Искаме да зарадваме нашите почитатели и мисля сме създали добър асортимент “, показа Раева за избора на музика за новите композиции.

„ Много е танцувална Невяна. Когато я видите да играе с цялостна мощ, мисля, че ще останете ужасно удовлетворени и очаровани. Страшно доста се харесват новите ѝ композиции. Тук идваха и други експерти, когато тя играеше със скокове, пируети. Спокойни сме, положението ѝ е положително, само че не желаеме да рискуваме. Ще бъдем внимателни и деликатни. Добре преценено ще е всяко нейно присъединяване тази година “.

„ Високи цели си слагаме тази година. Единствената и най-важна цел е да се изработят композициите и да се покажат девойките. Те могат да играят в действителност доста комплицирана гимнастика. Не ми харесва методът, по който подхождат, когато има съревнование или контролно и към момента има какво да учат. Това терзание не може да го има. Това идва с доста тренировки, само че се и работи. Затова се прави нужното. Те би трябвало да вършат това, което прави Галатея Герова – да излизат и да желаят да играят без никакъв боязън и терзание. Те са мощни и могат доста. Искам да имат самочувствието, което е подплатено с гений и благоприятни условия. Тук би трябвало да се работи – за тяхната убеденост и самочувствие, и отношението им към надпреварите и контролните надпревари. Ако са малко по-спокойни, не съм максималист, само че те можеха доста по-добре да играят. Те са в доста по-добра форма, от това което демонстрираха. Катрин Тасева е в доста по-лоша форма, от демонстрираното. Тя сподели, нещо от никого ненадейно. Има още доста да се работи. Само работа, нямаме различен избор “, приключи Раева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР