Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е
Коментари Харесай

Илиана Раева остана доволна от представянето в последния ден в Минск

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е удовлетворена от представянето на националните състезателки на шампионата от веригата "World Challenge Cup " в Минск Беларус.

Ансамбълът под управлението на Весела Димитрова и Михаела Маевска завоюва цялостен комплект медали - златен на три обръча и два чифта бухалки, сребърен в многобоя и бронзов на пет топки.

В самостоятелната конкуренция Боряна Калейн доближи до три от четирите самостоятелни финала, където записа най-хубаво показване с четвърта позиция на топка, както и до шесто място в многобоя.

"Златен и бронзов орден за българския отбор на международната купа в Минск през днешния ден след вчерашния сребърен в многобоя! И през днешния ден българките бяха безгрешни и в двете си композиции! Изключително показване на диамантите на Весела Димитрова на това съревнование! Четири съчетания изиграни като за учебник, безгрешни, мощни, артистични и зрелищни! Поздравявам тима, Весела Димитрова и Михаела Маевска!

Боряна през днешния ден започва доста мощно на топка, само че остана четвърта. Бухалките бяха без груба неточност, само че с пропуснати детайли. Лентата стартира мощно и решително, само че не устоя на финала и направи две груби неточности. Независимо от това, аз съм доста удовлетворена от нея. Набира скорост и бързо наваксва неналичието на рутина и надпревари. Все отново тя е на 18 години, само че е подготвена за сериозен пробив!...Конкуренцията е невиждана до момента в този спорт, само че България е измежду най-силните и при ансамбловите съчетания, и в самостоятелните! ", разяснява Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР