Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева
Коментари Харесай

Илиана Раева: Възхитена съм от желанието за максимална обективност в съдийството

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева похвали съдийството на Световното състезание по художествена гимнастика в София.

Президентът на централата изрази благодарности към новия президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Ноха Абу Шабана.

" Откакто съм в художествената гимнастика, за първи път съм очевидец на толкоз обективно съдийство. Мога да поддържа това мое изказване с съответни образци от петте дни на шампионата на планетата в София, само че ще кажа единствено - почит Ноха Абу Шабана. Новият президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ направи голяма крачка към позитивна смяна в съдийството в този индивидуален спорт. Разбира се, това не е единствено мое мнение, а на доста от експертите, с които разговарях, както и на управлението на ФИГ. Промени, които бяха направени още от съдийския чоп, които мога умерено да нарека революционни. Възхитена съм от желанието за оптималната обективност в съдийството, което пролича на международното състезание. Това е пътят за развиване и еволюция на този набиращ скорост хубав спорт! Още един път: Респект, г-жо Абу Шабана ", написа тя в обществената мрежа " Facebook ".

Илиана Раева за следващ път не спести и хвалбите си по адрес на Стилияна Николова, която завоюва бронзов орден в многобоя, три сребърни на финалите на обособените уреди и олимпийска квота за Париж 2024.

" Щастлива съм, че това нежно момиче носи в себе си силата и духа на един войник. Цяла книга мога да напиша за пътя и до извоюваната квота и четирите медала, които завоюва от международното състезание. Главни героини ще са тя и треньорката и Валя Иванова. Чудеса направиха двете за последните три години. Подобаващо място ще има за фамилията и и за Бранимира Маркова! Не бих пропуснала и други, които имат принос, въпреки и дребен, само че го имат. Сериозен екип стои зад този триумф. Но време за книги в този момент няма. Сега е нужна заслужена отмора, по-късно следващият сериозен разбор и крепко приземяване. Защото триумфът е лицемерен. Може да те озари, само че може и да те заслепи. От мъдростта ни зависи... ", добави тя, още веднъж в обществените мрежи.

Президентът на (БФХГ) отличи и работата на треньорите на ансамбъла Весела Димитрова и Михаела Маевска.

" Отличен за Весела и екипа и! Състезанието при ансамблите в доста по-добра степен сподели позитивната смяна от включването на оценката за артистичност. Тази оценка беше доста основна при определянето на класирането в многобоя до 8 място, както и на финалите (по-надалу в класирането не съм следяла въздействието на оценката за артистичност). Особено пролича в хореографията на съчетанията на най-малко 7 тима, а и повече. При самостоятелното това не може да се каже във връзка с хореографията. Има някакъв блян, само че прекомерно неудачен. Изключвам композициите на Боряна Калейн, които са друго измерение, както и някои от съчетанията на Стили ", добави тя.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР