Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази задоволството

...
Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази задоволството
Коментари Харесай

Инински: Чувам, че организацията на Странджа е на световно ниво

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази задоволството си от високото равнище на организация на 70-ото юбилейно издание на интернационалния боксов шампионат " Странджа ".

Освен международната класа във връзка с семейството на такава влиятелна конкуренция, на кръга също българските представители сътвориха мотиви за горделивост - интернационалното жури дефинира за носители на едноименната купа за най-хубави боксьори Станимира Петрова и Даниел Асенов.
 Даниел Асенов завоюва финала до 52 кг за купа
Даниел Асенов завоюва финала до 52 кг за купа " Странджа "

Още от първия рунд започнаха мощните десни крошета на Асенов

" Щастлив съм от това, което слушам и от това, което виждам. Чувам, че организацията е на доста високо равнище и че шампионатът има качеството на една дребна международна купа. Над 300 боксьори от 42 страни, тъй че няма по какъв начин да не съм удовлетворен от това, което слушам и виждам.

Може единствено да ме радва, че интернационалните съдии и супервайзърът на шампионата са дали своят вот за Станимира Петрова и Даниел Асенов да завоюват купа " Странджа ". Радвам се и тъй като тъкмо в този момент е юбилейно издание на шампионата, другояче не разделям двата триумфа - и двамата са невероятни спортисти, огромни първенци.
 Станимира Петрова победи с купа
Станимира Петрова победи с купа " Странджа " за трети път в своята кариера

На финала се оправи безапелационно с румънката Лакрамиоара Перижок

Поканихме всички някогашни носители на купа " Странджа " и олимпийски наши първенци, тъй като моята концепция постоянно е била боксът да сплотява. Да има почитание към хората, които са дали нещо от себе си за бокса, съдействали са, написали са история и това е най-важното. Трябва да сме обединени, боксът би трябвало да дава образец на подрастващото потомство какво е почитание, чест и достолепие - все неща, които този спорт възпитава.

Видя се, че участваха толкоз доста международни и европейски първенци, страните пращаха първите си ръкавици, като единствено може да ме радва, че ние се позиционирахме наедно с тези народи и се съревноваваме сполучливо с тях ", сподели Инински.
 Снимка 407142
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР