Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска разясни какви

...
Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска разясни какви
Коментари Харесай

Дафовска отговори: Анев иска пари без договор!

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска обясни какви са претенциите на Красимир Анев. Един от най-хубавите ни състезатели изригна с яростно известие във “Фейсбук”, с което подпали скандал в биатлона.

“Той постоянно желае нещо. Този път претенциите му са за заплати и награди. Има съображение за това, защото реализира триумфи през миналия сезон, който не беше по никакъв начин елементарен. Казах му, че ще си получи заплатите незабавно откакто подпише контракта си с федерацията. Преди това няма по какъв начин да стане”, съобщи Дафовска в изявление за “Меридиан Мач”.

“За наградите го помолих да изчака до края на годината, защото сега групирам средствата от спонсорите. Искам да бъда ясна. Анев ще си вземе безусловно всичко, което му е дадено и това му е обезпечено и от Управителния съвет на федерацията, освен персонално от мен. Той обаче бърза да хвърля обвинения”, добави тя.

На въпрос за какво Анев не желае да подписва контракт с родната централа, Екатерина Дафовска разясни:

“Защото в него има клаузи, съгласно които той няма право да петни имиджа на федерацията. Не може да мрънка и да приказва каквото си изиска пред медиите. Това го прави уязвим и той не желае.”

А за какви суми претендира Анев?

“От заплати има да получава към 3000 лв., които го чакат в касата на федерацията. Ще ги вземе сега, в който подпише контракта си. Премиите са повече - към 17 000 лв.. И тях ще си ги получи, само че през декември. Защото, с цел да му ги платя в този момент, значи да спра цялата подготовка на останалата част от тима.

Не знам за какво само Красимир постоянно е неудовлетворен и има искания. Само мога да кажа, че всичко през годините постоянно е било съобразено по отношение на него - самостоятелна подготовка, избира в кои стартове да взе участие и в кои не. Дори му купихме нова кола за екипа. Взехме му Дачия на 2000 км. Гледаме да му е комфортно, само че всяка година, някъде по това време, той стартира с едни и същи претенции”, приключи Дафовска.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР