Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска разясни какви

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска разясни какви ...

Дафовска отговори: Анев иска пари без договор!.

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска разясни какви са претенциите на Красимир Анев. Един от най-добрите ни състезатели изригна с гневно съобщение във “Фейсбук”, с което подпали скандал в биатлона.

“Той винаги иска нещо. Този път претенциите му са за заплати и премии. Има основание за това, тъй като постигна успехи през изминалия сезон, който не беше никак лесен. Казах му, че ще си получи заплатите веднага след като подпише договора си с федерацията. Преди това няма как да стане”, заяви Дафовска в интервю за “Меридиан Мач”.

“За премиите го помолих да изчака до края на годината, тъй като в момента събирам средствата от спонсорите. Искам да бъда ясна. Анев ще си вземе абсолютно всичко, което му е обещано и това му е гарантирано и от Управителния съвет на федерацията, не само лично от мен. Той обаче бърза да хвърля обвинения”, добави тя.

На въпрос защо Анев не иска да подписва договор с родната централа, Екатерина Дафовска поясни:

“Защото в него има клаузи, според които той няма право да петни имиджа на федерацията. Не може да мрънка и да говори каквото си поиска пред медиите. Това го прави уязвим и той не иска.”

А за какви суми претендира Анев?

“От заплати има да получава около 3000 лева, които го чакат в касата на федерацията. Ще ги вземе в момента, в който подпише договора си. Премиите са повече - около 17 000 лева. И тях ще си ги получи, но през декември. Защото, за да му ги платя сега, означава да спра цялата подготовка на останалата част от отбора.

Не знам защо единствено Красимир винаги е недоволен и има претенции. Само мога да кажа, че всичко през годините винаги е било съобразено спрямо него - индивидуална подготовка, избира в кои стартове да участва и в кои не. Дори му купихме нова кола за екипа. Взехме му Дачия на 2000 км. Гледаме да му е удобно, но всяка година, някъде по това време, той започва с едни и същи претенции”, завърши Дафовска.

Източник: sportal.bg