Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че
Коментари Харесай

Георги Глушков: Имаме важни играчи, които ни липсват

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков съобщи, че е удовлетворен от представянето на националния ни отбор в международните квалификации и отдава днешната тежка загуба от Русия на неналичието на съществени играчи. " Лъвовете " отстъпиха със 72:117, което е второто ни най-унизително проваляне за последните 17 години.

В този мач българите бяха без звездата си Александър Везенков, без Станимир Маринов, Дий Бост и контузените Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов.
България понесе втората си най-унизителна загуба за последните 17 години (ГАЛЕРИЯ) Погромът от Русия маркира и най-тежкото проваляне в ерата “Любо Минчев ”
" Трябва да намерим този кураж и това ентусиазъм. Нужен ни е й шанс, тъй като имаме двама значими играчи в Евролигата, които ни липсват... Оценката, която ще слага е, че имаме тим. Когато сме били всички и сме имали цел, която е достижима, сме се представяли добре и почтено. Ние обаче нямаме 32 души, както да вземем за пример тимът на Франция. При нас е по-малко. Смятам, че придобихме опит. На младите играчи би трябвало да им дадем време, с цел да получат тази убеденост и в дуели от подобен темперамент да демонстрират това, което могат. Не знам дали повода е какъв брой играят в клубните си тимове ", сподели Глушков.

" Договорът на Минчев изтича с този квалификационен цикъл. Преди години аз непринудено се отхвърлих да предпочитам и да назначавам треньорите на националните тимове. Тази привилегия има Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол. Те избират, аз одобрявам.

" Като цяло аз съм удовлетворен от работата на треньора. Този въпрос би трябвало да се реши, тъй като за нас е по-важно, в сравнение с за огромните тимове. Ще мислим по въпроса, има време ", разяснява президентът на родната федерация по баскетбол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР