Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков не скри

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков не скри
Коментари Харесай

Глушков: Барчовски даде на моето поколение много – на и извън игрището

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков не скри голямата си тъга от загубата на легендата Цвятко Барчовски. Бележитият състезател и треньор през вчерашния ден си отиде от този свят на 85-годишна възраст.

„ Много ми е мъчително за Цвятко Барчовски, изричам съболезнования на неговото семейство. Разменихме си някои остарели фотоси с Росен и Ивета, по тази причина ни стана още по-мъчно. Силен темперамент беше като играч, като треньор – също подобен. На моето потомство състезатели беше треньор на националния тим. Взе ни в С дивизия, най-ниската и се класирахме на Европейско шампионата. Даде самочувствие, баскетболно самочувствие”, разяснява Глушков пред NOVA.

„ Искаше доста от нас освен на игрището, само че и извън като държание. Просто доста съжаляваме, доста.”

„ Сега ние си спомняме доста хубави неща за него, добре е и по-младите да ги знаят. Той беше играч от международна големина – международни, олимпиади, европейски шампионати. Затова и името му като треньор беше такова, наличието му беше тежко. НЯмаше по какъв начин да не повярваш в подобен човек. Той ни даде доста съществено самочувствие. Всички, които са били под негово управление, са получили доста от него.”

„ Спомените са доста. Сега се редят един след различен. Няма един спомен, който да отлича, всичките са доста съществени.”

„ Сега, като се връщам обратно във времето, и тъй като имам контакти с мои набори. Имало е опция и преди мен някой източноевропеец да отиде в НБА. Това, че съм бил първият, е било моят шанс. Бях видян под негово управление на Европейското през 1985 година. Той беше треньор. Оттам стана по този начин, че да бъда поканен за контракт в НБА. Това желая да го подчертая”, приключи Глушков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР