Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков беше в

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков беше в
Коментари Харесай

Георги Глушков: Имали сме много звезди, но легендите са малко

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков беше в Пловдив на мемориалния шампионат „ Денят на треньорите “, на който награди митове на пловдивския баскетбол по случай 100 години баскетбол в България и 60-годишнината на БК Марица.

„ Пловдив е един от баскетболните центрове на България. Радвам се, че зала „ Строител “ е жива. Последните години е мъчно да се ръководи, да се поддържа зала. Пловдив е една огромна част от българския баскетбол. Имали сме доста звезди, само че легендите са малко. Една от тези легенда е незабравимата Пенка Стоянова. Легендите са нещо друго, макар че в днешно време всеки е легенда. Легендарен състезател се става, когато си постигнал нещо с клубен и народен тим и си оставил огромна следа ", съобщи Глушков пред Sportenplovdiv.com.

" Пловдив е огромен град, градът стопански също стартира да се възражда. Тук се развива доста спортът. Пловдив е един от първите градове, които стартират да развиват баскетбол. Този шампионат е доста прекрасен, тъй като ще почетем огромните пловдивски треньори и ще наградим пловдивските баскетболни деятели по случай 100-години баскетбол в България ", добави президентът на федерацията.

На 11 ноември ще е огромното честване по случай 100-години баскетбол в България.

Sportenplovdiv.com Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР