Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше

...
Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше
Коментари Харесай

Илиана Раева: За мен това е златен медал

Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше извънредно удовлетворена от представянето на ансамбъла ни на Световното състезание в Баку. Днес възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюваха бронзовия орден в многобоя, като преди тях в класирането приключиха тимовете на Русия и Япония.

“Гордея се, че имаме подобен тим, такива девойки, подобен треньор. Толкова мощни, по този начин умеят да потвърждават силата си - без никакъв боязън, с фантастична и мощна игра. Това е, приветствам медалистите. Искам да кажа, че безпределно доста се гордея с тези девойки и за мен това е златен орден. Разбира се, че заслужавахме златния орден, само че за жалост спортът ни е подобен, че съдиите вземат решение. Японците несъмнено също ще кажат, че са заслужавали златния орден, тъй като демонстрираха една ужасно израстване. Всички българи би трябвало да се гордеят с тези девойки и с този треньор. Сигурна съм, че ни предстоят още доста триумфи с тях.

От началото до края на надпреварата България изнесе един урок - по какъв начин би трябвало да се състезават, по какъв начин би трябвало да се играе художествена гимнастика, какви са разпоредбите в художествената гимнастика. Оттук нататък съдиите имат думата - каквото се искаше от нашите неповторими девойки, те го направиха”, сподели Раева пред пратениците на bTV и БНР в Баку директно след надпреварата.

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР