Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника

Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника ...

Българският държавен глава ще участва в програмата за Празника на Асеновград.

Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника на Асеновград, който тази година ще се проведе на 12-ти май. Държавният глава ще пристигне в града точно в 10:00 ч., а от 10:20 ч. е планирана официална церемонията по издигане на националното знаме. Веднага след това празнично слово ще произнесе самият Радев, както и кмета на община Асеновград доктор Емил Караиванов. След тържествената церемония, денят ще продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на цар Иван Асен II и концертна програма на сцената в Градския парк.
Събитията по повод Празника на Асеновград текат с пълна сила, като кулминационният момент очаквано ще бъде тази неделя. Програмата в последните три дни продължава с изложбата „Нестинарството – българската магия с огнена жарава”, която ще бъде представена в Етнографската къща в града днес от 17:30 ч. Утре (11.05.19 г.) в Градския парк ще се проведат интересни и разнообразни мероприятия – панаир на занаятите и местни специалитети, както и с изяви на самодейни състави и творчески формации от общината и региона.
На самия Празник на Асеновград (12.05.19 г.), след официалната част със специалния гост Румен Радев, програмата ще продължи с концерти на две сцени също в Градския парк. Той ще се превърне в огромно поле за изява на талантливи изпълнители. Освен всичко, от 15:30 ч. на централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград е планирана детска шоу-програма „Приключение с Немо” и детска дискотека на открито. В 18:30 ч. пак там ще започне концерт на дует Севдалина и Валентин Спасови. Точно в 20:00 ч. асеновградчани и гости на града ще имат възможността да присъстват на концерта на гръцкия певец Никос Месогитис. Изпълненията му ще включват както прочувствени балади, така и парчета, които ще запалят кръвта. 40 минути по-късно поздрав по повод празника ще отправи местната Денс формация „КОСАРА”. В 21:00 ч. е планиран концерт на поп певицата Мария Илиева. Веднага след това ще стартира и пищното шоу от фойерверки, което ще бележи финалът на тържествата по повод Празника на Асеновград.

Източник: actualno.com