Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника

...
Президентът на България Румен Радев ще бъде гост на Празника
Коментари Харесай

Българският държавен глава ще участва в програмата за Празника на Асеновград

Президентът на България Румен Радев ще бъде посетител на Празника на Асеновград, който тази година ще се организира на 12-ти май. Държавният глава ще дойде в града тъкмо в 10:00 ч., а от 10:20 ч. е планувана публична церемонията по издигане на националното знаме. Веднага по-късно празнично слово ще произнесе самият Радев, както и кмета на община Асеновград лекар Емил Караиванов. След тържествената гала, денят ще продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на цар Иван Асен II и концертна стратегия на сцената в Градския парк.
Събитията във връзка Празника на Асеновград текат с цялостна мощ, като кулминационният миг предстоящо ще бъде тази неделя. Програмата в последните три дни продължава с изложбата „ Нестинарството – българската магия с огнена жарава ”, която ще бъде показана в Етнографската къща в града през днешния ден от 17:30 ч. Утре (11.05.19 г.) в Градския парк ще се проведат забавни и разнородни мероприятия – панаир на занаятите и локални специалитети, както и с изяви на самодейни сформира и креативен обединения от общината и района.
На самия Празник на Асеновград (12.05.19 г.), след формалната част със специфичния посетител Румен Радев, програмата ще продължи с концерти на две подиуми също в Градския парк. Той ще се трансформира в голямо поле за изява на надарени реализатори. Освен всичко, от 15:30 ч. на централния площад " Академик Николай Хайтов " в Асеновград е планувана детска шоу-програма „ Приключение с Немо ” и детска дискотека навън. В 18:30 ч. отново там ще стартира концерт на дует Севдалина и Валентин Спасови. Точно в 20:00 ч. асеновградчани и посетители на града ще имат опцията да участват на концерта на гръцкия артист Никос Месогитис. Изпълненията му ще включват както прочувствени балади, по този начин и части, които ще възпламенят кръвта. 40 минути по-късно привет във връзка празника ще насочи локалната Денс групировка „ КОСАРА ”. В 21:00 ч. е плануван концерт на поп певицата Мария Илиева. Веднага по-късно ще започва и обилното шоу от фойерверки, което ще бележи финалът на тържествата във връзка Празника на Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР