Президентът на България Румен Радев изненадващо се появи на предизборно

Президентът на България Румен Радев изненадващо се появи на предизборно ...

Президентът се появи на предизборно събитие на кандидат-кмет на БСП СНИМКИ.

Президентът на България Румен Радев изненадващо се появи на предизборно мероприятие на кандидат-кметът на БСП за Смолян Стефан Сабрутев. 

С това се похвали в официалния си профил във "Фейсбук" самият Сабрутев. Публикуваме думите му без редакторска намеса: 

"Днес имах шанса да осъществя важна среща с господин Румен Радев - президентът на Република България. Успях да споделя най-важните си намерения, заложени в управленската програма, която съставих като кандидат кмет и получих добра обратна връзка - главнокомандващият държавата ни сподели, че е добре запознат с обезлюдяването на областта и че районът ни се нуждае от адекватна държавна политика.

С реализирането на тази стъпка, бизнесът ще бъде сигурно подпомогнат и това ще открие добре платени работни места.

Господин Радев посочи развитието и повишаването на качеството на туризма, като ключов фактор за община Смолян. Благодаря му, че посети нашия красив град и го поканих отново да го посети".

Събитието се е провело пред хотел, а официалният повод Радев да е в Смолян е среща със 101-и алпийски полк от Сухопътните войски.

Според експерти това е индиректна намеса на държавния глава в предизборната кампания в полза на политическа сила, тъй като както самият Сабрутев отбелязва, двамата са обсъждали програмата му за управление.

Друго интересно в случая е, че Радев там с държавна охрана и държавни пари, а не в лично качество. 

Източник: blitz.bg