Президентът на България от 2002 г до 2012 г. Георги

...
Президентът на България от 2002 г до 2012 г. Георги
Коментари Харесай

Георги Първанов поиска КСНС да гледа енергийните проекти

Президентът на България от 2002 г до 2012 година Георги Първанов желае Консултативният съвет по национална сигурност да прегледа въпросите, свързани с енергийните планове, заяви БНР. Първанов съобщи това на енергийната полемика за АЕЦ " Белене ", проведена от политическа партия АБВ.

Негативно се отразяват бездействието и неналичието на взето решение за бъдещето на втората атомна централа. Липсата на решение вреди на развиването на страната, изясни президентът Първанов. По думите на президента (2002-2012 г.) България губи динамичност. Енергийната дипломация и политика губят динамичност, доуточни Първанов и добави, че хората по света работят и си вземат решение проблемите.

Според Първанов АЕЦ " Белене ", построена в сходство с настоящите интернационалните стандарти ще е в огромен плюс за енргопроизводството у нас. По думите му централата ще способства до доста по-чист електроенергиен микс, съобщи news.bg

" Ще помогне за осъществяването на уговорките за намаляването на нездравословните излъчвания, ще даде на страната по-евтина и по-сигурна сила ", даде обещание Първанов. По думите му с решението си да бъде преустановен планът за централата " Белене ", управляващите в България са се отказали от най-големия стратегически и високотехнологичен план в българската стопанска система.

Според Първанов най- незабавната и значима работа на Народното събрание в този момент би трябвало да е внасянето на предложение да отпадне по този начин наречения мораториум, отпадане на решението за прекъсването на плана " Белене ". Изпълнителната власт да бъде с развърни ръце, желае Първанов. Според него с това ще се даде зелена улица на този план.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР