Президентът на България е бил контактен с болен от COVID-19

...
Президентът на България е бил контактен с болен от COVID-19
Коментари Харесай

Официална информация от властите: Президентът е бил в контакт със заразен с COVID-19

 Президентът на България е бил контактен с болен от COVID-19 човек. Това разгласи президентът на Естония Керсти Калюлайд в профила си във Facebook. Тя показва още, че Радев не е посетил формалната вечеря планувана през вчерашния ден след срещата на иницитавата “Три морета ". На уеб страницата на президентството на Естония по-рано през днешния ден се появи информация, че приключва визитата си в страната поради контакт с болен от ковид.   

По непотвърдена информация става въпрос за новият началник на ВВС ген.-майор Димитър Петров. Контакт с него е имал и вицепремиерът и министър на защитата, който незабавно е дал тест и се е самоизолирал. Ето какво написа още Керсти Калюлайд в страницата си в обществената мрежа по тематиката: " Срещата на върха " На три морета ", която се организира през вчерашния ден, може да се смята за сполучлива. За страдание трябваше да отменим формалното посещаване на българския държавен глава, планувано за през днешния ден, тъй като през вчерашния ден следобяд се оказа, че президентът Радев е бил в контакт с COVID-19 положителен, преди да дойде в Естония. Взети са всички нужни ограничения. 

Говорих по телефона тази заран с президента Радев и се съгласих, че при тези условия анулацията на визитата е единствената вярна стъпка ", написа още Калюлайд. По-рано от пресслужбата на президента оповестиха, че визитата да президента в Естония през днешния ден се анулира " заради усложнената конюнктура от ковид и невъзможността да бъдат изпълнени всички детайли от плануванаъа стратегия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР