Президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев отправи остри критики

...
Президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев отправи остри критики
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев попиля Румен Радев: На Запад е нула, а на Изток му зашлевиха два звучни шамара

Президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев насочи остри рецензии към наследника си Румен Радев.

" Трудно ми е да скрия своето отчаяние от огромна част от дейностите му. Аз постоянно диря смисъла на наличието и по това, което той е приключил в последната година и половина, за жалост мога да кажа, че това е първият български президент популист. Категорично стоя зад тази теза. Дори обръщението му отпреди няколко дни бе извънредно популистко - сподели, че в страната няма опция, Народното събрание е някакъв нотариат за щампосване на непознати решения. Не му наподобява на един държавен глава да слага под въпрос главните институции в страната. Той го прави без да му мигне окото. И същевременно да каже, че Българска социалистическа партия не е никаква опция, а алтернативата бил той, която ще построи в идващите месеци. Донякъде тук има даже противоконституционност в дейностите на президента - разделя нацията и принизява институциите ", сподели той в утринния блок на БТВ. 

Плевнелиев добави: " Проблемът на Радев е доста сериозен аз ще го обясня дс две фрази. Първото е, че външнополитически той към този момент не е никакъв фактор. Нула! На Запад той няма какво да каже, няма кой да го чуе, той ще бъде фиктивен по опорните точки. На Изток обаче е по-интересно, тъй като Русия му зашлеви подобен гласовит пестник и то два пъти, че тука в България не остана към този момент и капчица  подозрение, че цялото му заиграване с проруската нотка и русофилство на български народ остана без никакво покритие. Никога до момента в историята на България не се беше случвало президент да отиде на публично посещаване в Кремъл и там конференцията да е 6 минути, от които 5 минути да приказва президентът Радев и 1 минута да приказва Владимир Путин и то, забележете, за Бойко Борисов. Такъв гласовит пестник. И като прибавиме и визитата на съветския патриарх в България, чукането, тропането по масата, Този акт на принизяване на българската държавност беше дпуснат от Кремъл, от кремълските медии. Този човек отива на язовир Копринка и хвали Русия, след това отива на Запад и гласоподава наказания против Русия ".

Плевнелиев разяснява и слухомете, че Радев ще прави партия: " Ако Радев си намерения, че той е опция, се лъже. Желев, Първанов и Стоянов също пробваха да останат в политиката, само че не се получава ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР