Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен смята, че страната

...
Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен смята, че страната
Коментари Харесай

Ван дер Белен: По-сдържано с Турция

Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен счита, че страната му като част от Европейски Съюз, би трябвало да даде своя принос при разрешаването на рецесията с бежанците в Турция и Гърция. Той разгласи пред локалната телевизия ORF, че би подкрепил една „ Коалиция на искащите ” и че Австрия би трябвало да „ взе участие до известна степен ” в приемането на бежанци.
Приоритет, съгласно него, би трябвало да се даде на дамите и децата. С тази своя позиция той на процедура поддържа настояването на ръководителя на Зелените Вернер Коглер.
Ван дер Белен е на мнение, че с Турция би трябвало да се беседва малко по-сдържано, защото Анкара е приела огромен брой наранени хора.
В случай, че е налице съображение за даване на леговище, Австрия би могла да одобри мигранти. Ван дер Белен напомни, че доста центрове за бежанци в страната са празни. Ситуацията е под надзор, сподели той във връзка последствията от притока на бежанци през 2015 година, макар че на пазара на труда има компликации.
По отношение на обстановката сега, австрийският президент оцени ситуацията на гръцкия остров Лесбос като пагубна. Да бъдат оставени гърците сами да се оправят с зародилото състояние опонира на европейското мислене, съобщи той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР