Президентът на ATP Андреа Гауденци заяви, че се надява сезонът

...
Президентът на ATP Андреа Гауденци заяви, че се надява сезонът
Коментари Харесай

Президентът на АТР: Дано сезонът на клей и Ролан Гарос останат за септември

Президентът на ATP Андреа Гауденци съобщи, че се надява сезонът на клей и " Ролан Гарос " да се проведат през септември, откакто сезонът в тениса пострада от пандемията от COVID-19.

„ Ако успеем да подновим сезона през август, ще спасим три шампионата от Големия шлем и шест Мастърса от сериите 1000, в противоположен случай проблемите ще се усилят десетократно. Работим върху хипотезата за четири седмици на клей след Ю Ес Оупън, с провеждането на конкуренциите в Мадрид и Рим преди Ролан Гарос “, показа той в изявление с италиански медии. Тенис акцията е прекратена от началото на предишния месец и няма да се завърне до 13 юли най-рано след анулацията на Уимбълдън за първи път от Втората международна война насам. Решението за Ол Ингланд Клъб, най-старата и влиятелна конкуренция от Големия шлем, последва преместването на Откритото състезание на Франция по тенис от обичайния слот май-юни за септември-октомври.

Гауденци добави, че Ролан Гарос няма да бъде глобен за решението да отсрочи и реалокира шампионата. „ Сега работим дружно. Тенисът се нуждае от обединяване, Париж взе решението от боязън, те направиха неточност. Но я осъзнават “. Всичко зависи от вируса, който умъртви близо 90 000 души и болести над 1.5 млн. по света, като най-сериозно потърпевши са Съединени американски щати и Европа.

„ Направихме 50 версии на календара, които променяме ежедневно. Уверен съм, че сезонът в Щатите може да стартира през август с Мастърса в Торонто, да продължи с този в Синсинати и след това Ю Ес Оупън. По този метод ще се изиграят три шампионата от Шлема и шест Мастърса 1000 (към тях спадат още тези в Шанхай и Берси) и сезонът ще бъде 70% избавен. Разбира се, в случай че целият американски
слот бъде пропуснат, компликациите ще се усилят десетократно “, повтори 43-годишният началник на Тура при мъжете, който застана отпред през януари.

Гауденци разкри, че вариантите се преглеждат в сходство със Съвета на играчите, където са Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Той акцентира, че се надява финалите на ATP в Лондон да се проведат по проект сред 15-22 ноември. „ Зала „ О2 “ е налична единствено в седмицата, за която сме оповестили шампионата. Не съм почитател на закритите порти, това е единствено в краен случай “. От Тура обмислят и разновидностите за подкрепяне на по-нискоранкираните състезатели и шампионати. „ Нашата система е солидна, може да продължи година без тенис, само че не повече от това. Но диалозите за август, септември, октомври и ноември към този момент са единствено хипотетични – всички тези проекти може да не се осъществят, тъй като може да стартираме даже идната година “, приключи той за Gazzetta dello Sport. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР