Президентът на ATP Андреа Гауденци сподели в четвъртък, че се

...
Президентът на ATP Андреа Гауденци сподели в четвъртък, че се
Коментари Харесай

От ATP имат план как да спасят три турнира от Големия шлем

Президентът на ATP Андреа Гауденци показа в четвъртък, че се надява сезонът на клей и " Ролан Гарос " да съумеят да се проведат през септември. Припомняме, че поради пандемията всички съревнования до 13 юли са спрени, само че е допустимо срокът да бъде продължен.
 Григор Димитров организира взаимна онлайн подготовка с Винъс Уилямс
Григор Димитров организира взаимна онлайн подготовка с Винъс Уилямс

Българинът показва забележителни качества в скачането на въже

" Ако успеем да подновим сезона през август ще спасим три шампионата от Големия шлем и шест от Мастърс 1000 сериите. В противоположен случай проблемите ще усилят десетократно ", сподели Кауденци пред италиански медии. " Работим по хипотези за четири седмици сезон на клей след US Open, с Мадрид и Рим преди Ролан Гарос ".

Гауденци също разкри, че няма да бъдат налагани наказания към " Ролан Гарос " за едноличното решение да реалокират датите на шампионата за края на септември и началото на октомври.

" Сега работим дружно ", безапелационен бе Гауденци, който застана на поста през януари, пред " Гадзета дело спорт ".

" Тенисът се нуждае от обединяване. Париж (визира уредниците на Ролан Гарос) работи вследствие на боязън и позволи неточност. Но те към този момент го осъзнаха ".

Всичко обаче зависи от ковид, който умъртви повече от 87 000 души по света. Засегнатите към този момент са над 1.5 милиона, като най-вече са в Съединени американски щати.

" Направихме 50 корекции на календара, променяме го ден след ден ", призна Гауденци.

" Убеден съм, че сезонът в Америка може да стартира през август с Мастърсите в Торонто и Синсинати, а по-късно и с US Open. Ако това се случи, три Шлема и шест Мастърса ще бъдат изиграни (в това число Шанхай и Берси) и сезонът ще бъде избавен на 70 %. Разбира се, че в случай че цялото американско турне се отсрочи, компликациите ще се усилят десетократно ".

Гауденци приказва и за финалите на АТП, които тази година за последно би трябвало да се проведат в Лондон.

" Зала " О2 Арина " е свободна за една седмица единствено в интервала 15-22 ноември, тъй че тези дати към този момент са доказани. Не ми харесва да виждам тенис при закрити врата, това е последното средство ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР