Президентът на Асоциацията на професионалните футболисти в Италия Дамиано Томази

...
Президентът на Асоциацията на професионалните футболисти в Италия Дамиано Томази
Коментари Харесай

Шефът на Асоциацията на футболистите в Италия: Сезонът може и да не завърши

Президентът на Асоциацията на професионалните футболисти в Италия Дамиано Томази не изключва опцията акцията в калчото да не бъде довършена.

Футболният сезон в страната е спрян поради пандемията от ковид до 3 април, само че спортният министър Винченцо Спадафора разгласи, че глобата ще бъде удължена с месец до началото на май. Италия е най-пострадалата страна от разпростанението на болестта с COVID-19 с над 10700 умряли от инфекцията.

"Притеснението, че сезонът може да не бъде завършен към този момент е изцяло действително. Ако това се случи, ще бъдем изправени пред голям брой проблеми, свързани със спортните резултати и с договорите на футболистите ", разяснява Томази за АНСА.

До края на акцията в Серие А би трябвало да се изиграят още 12 кръга, както и срещите от полуфиналите в шампионата за купата на Италия. Асоциацията ще се събере по-късно през днешния ден, с цел да прегледа и въпроса за намаляването на възнагражденията на играчите.

"Що се отнася до тематиката с намаляването на заплатите, при опция нашето предпочитание е да се обединим към едно общо решение по проблема, което да се отнася до всички клубове ", съобщи Томази.

Футболистите на първенеца Ювентус към този момент се съгласиха да понижат възнагражденията си от март до юни, в случай че мачове в този интервал няма. "Ако клубовете и играчите доближат до съглашение, ние от Асоциацията няма да се намесваме. Бяхме наясно със обстановката в Ювентус. Те се схванаха и това е добре. Нашата цел е да намерим общовалидно решение, което да бъде признато от всички ", сподели Томази.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР