Президентът на Аржентина Маурисио Макри обяви тридневен национален траур за

...
Президентът на Аржентина Маурисио Макри обяви тридневен национален траур за
Коментари Харесай

Тридневен национален траур в Аржентина за жертвите от потъналата подводница Сан Хуан

Президентът на Аржентина Маурисио Макри разгласи тридневен народен печал за жертвите на изчезналата преди година подводница " Сан Хуан ", която оня ден беше открита от американската компания " Оушън инфинити ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Саможертвата и посвещаването на тези хора на родината би трябвало да въодушевяват всички ни, те са скъп образец за доста аржентинци. В тяхна памет разгласяваме тридневен народен печал ", съобщи той.

Макри означи, че за Аржентина това са били доста сложни 366 дни и благодари на всички страни, оказали помощ в търсенето на " Сан Хуан ". Той сподели също, че управляващите стартират нов стадий в следствието на случилото се с подводницата за определяне на цялата истина.

Връзката с подводницата, отплавала от аржентинското пристанище Ушуая с 44-членен екипаж, прекъсна на 15 ноември 2017 година На 30 ноември военноморските сили оповестиха, че приключват избавителната интервенция, само че издирването на самата подводница продължи. В нощта против събота аржентинските Военноморски сили заяви, че наетата от държавното управление компания " Оушън инфинити " я е разкрила.

Часове откакто разгласи, че " Сан Хуан " е открита, аржентинското държавно управление призна, че не е в положение да извади съда, което разгневи околните на моряците, показва Асошиейтед прес.

На конференция министърът на защитата Оскар Агуад сподели, че страната не разполага със модерна технология за изваждането на подводницата, открита на дълбочина 907 във водите край полуостров Валдес в аржентинска Патагония, на почти 600 км от пристанищния град Комодоро Ривадавия.

Засега не е ясно какви стъпки ще се подхващат. Изваждането на подводницата е предизвикателство както от финансова, по този начин и логистична позиция, отбелязва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР