Президентът на Албанската федерация по лека атлетика Гйерги Рули и

...
Президентът на Албанската федерация по лека атлетика Гйерги Рули и
Коментари Харесай

Наказаха президента и генералния секретар на Албанската атлетика заради фалшифициране на резултат

Президентът на Албанската федерация по лека атлетика Гйерги Рули и генералният секретар Николин Диониси бяха осъдени надлежно за пет и четири години от Съюза за чиста атлетика (AIU). Решенията удостоверяват нарушаванията на Кодекса за държание на Световната атлетика сред май и юли 2021 година

Твърди се, че двойката е заговорничила със състезателя на скок дължина Измир Смайлай за подправяне на резултат от съревнование, който е бил показан на Световната атлетика.

На съревнование в албанската столица Тирана, извършено на 8 май 2021 година, Смайлай се класира първи с народен връх и персонално достижение от 8.16 метра.

Резултатът способства за това златният медалист от Европейското състезание в зала през 2017 година да си обезпечи място за присъединяване в отсрочените Олимпийски игри в Токио.

Рули също беше треньор на Смайлай и пътува до Япония с него, където спортистът приключи 17-ти в общото класиране с резултат от 7.86 метра.

Триото показа подправени показания за премерване напразно за надпреварата, а когато бяха помолени за доказателство за съоръжение за премерване напразно, употребявано на събитието, те показаха фалшифицирана фотография.

Снимката демонстрира Смайлай да стои на пистата за скок на дължина пред съоръжение за премерване напразно, само че и тримата в последна сметка признаха, че такова съоръжение не е употребявано на събитието и фотографията е направена в различен ден.

Те също не съумяха да обяснят основата за показанията за премерване напразно, които бяха изпратени на Световната атлетика.

“Тези наказания са доста значими за бъдещето на спорта – атлетиката – и са предизвестие за тези, които ръководят атлетиката в международен мащаб “, сподели ръководителят на AIU Дейвид Хауман.

“Те имат огромно значение, сигнализирайки, че отделът за честност по лека атлетика е сериозен по отношение на преследването на чиновници на федерацията, които нарушават стандартите за честност. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР