Президентът на Афганистан обяви, че е наредил да се освободят

...
Президентът на Афганистан обяви, че е наредил да се освободят
Коментари Харесай

Афганистанските власти разменят екстремисти за пленници от САЩ и Австралия

Президентът на Афганистан разгласи, че е наредил да се освободят трима екстремисти от талибаните в опит да се убеди групировката да пусне двама заложници от Съединени американски щати и Австралия, написа " Гардиън ".

Тимъти Уийкис, преподавател по британски език от град Уага Уага, Австралия, и Кевин Кинг от Пенсилвания бяха отвлечени преди три години пред Американския университет в Кабул от екстремисти във военни униформи.
 Нередности бавят резултатите от изборите в Афганистан
Нередности бавят резултатите от изборите в Афганистан

300 000 подозрителни гласа би трябвало да бъдат преброени още веднъж

Държавният глава на Афганистан Ашраф Гани съобщи в телевизионно послание в понеделник, че тримата пандизчии от свързаната с талибаните формация " Хакани " ще бъдат освободени при изискване, че бъдат пуснати двамата преподаватели.

" Решихме да освободим тези трима талибански пандизчии , които бяха задържани отвън Афганистан ", заяви Гани и добави, че това значи, че ще помогне за директни мирни договаряния.

Ако размяната на пленници се реализира, това ще е първият знак за дипломатически прогрес сред талибаните, подкрепяното от Съединени американски щати държавно управление в Афганистан и администрацията на Доналд Тръмп, откогато президентът на Съединени американски щати ненадейно приключи мирните договаряния през септември.
 Противопехотна мина умъртви девет деца на път за учебно заведение в Афганистан
Противопехотна мина умъртви девет деца на път за учебно заведение в Афганистан

Най-кървавата година за последните 10, 8 000 цивилни жертви за първите 9 месеца

50-годишният Уийкис и 63-годишният Кинг бяха извадени от автомобил и отвлечени през август 2016 година Дни по-късно американските специфични елементи се пробваха да ги освободят, влизайки в укритие на екстремистите в планините в Източен Афганистан, само че мъжете са били преместени няколко часа по-рано.

Двамата се появиха на видео, публикувано през януари 2017 година, на което молят родителите си да изискат от държавното управление на Съединени американски щати да договаря за освобождението им. Те се появиха на второ видео по-късно същата година, като юни 2017 година беше посочен като краен период за освобождението им . Талибаните пуснаха известие през октомври същата година, че Кинг има рисково заболяване на сърцето и бъбреците.

Командир на талибаните в Източен Афганистан разяснява преди пред " Гардиън ", че възприемат учителите в Американския университет като рискови, защото " трансформират мисленото на обществото ".
 Подкрепяни от Централно разузнавателно управление на САЩ афганистански
Подкрепяни от Централно разузнавателно управление на САЩ афганистански " отряди на гибелта " правили военни закононарушения

Извършвали безцеремонни изтезания и други тежки злоупотреби

Гани съобщи, че е взел " доста мъчно, само че належащо " решение за освобождението на талибаните, в това число и Анас Хакани - брат на водача на " Хакани " и един от водачите - Хафез Рашид. Третият пандизчия е Хаджи Мали Хан, който също е върховен пълководец от мрежата " Хакани ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР