Президентът на Афганистан Ашраф Гани предложи талибаните да си отворят

...
Президентът на Афганистан Ашраф Гани предложи талибаните да си отворят
Коментари Харесай

Афганистан покани талибаните да си открият офис в страната

Президентът на Афганистан Ашраф Гани предложи талибаните да си отворят офис в страната, само че екстремистката организация бързо отхвърли офертата и означи, че е решена да не включва държавното управление в ускорените мирни договаряния, осведоми "Ройтерс ".

Гани изрази паниката си от дейностите на талибаните, които отхвърлят да договарят с афганистанските управляващи. Вместо това екстремистите ускориха договарянията със Съединени американски щати и неотдавна разговаряха с афганистански опозиционни политици в Москва.

"Ако талибаните желаят офис, ще им го дам в Кабул, Нангархар или Кандахар от на следващия ден ", сподели Гани по време на посещаване в провинция Нангархар до Пакистан.

Държавният глава даде обещание да донесе мир на страната.

Но представител на талибаните съобщи пред "Ройтерс ", че ще се съсредоточат върху интернационално признание на политическия им офис в Доха, Катар.

Представителят добави, че Гани се пробва да навреди на мирните старания с последното си предложение.

Преговорите сред талибаните и Съединени американски щати ще продължат на 25 февруари в Катар.

Междувременно информационната организация оповестява, че краткотрайно изпълняващият длъжността боен министър на Съединени американски щати Патрик Шанахан е на посещаване в Афганистан. Вашингтон желае афганистанското държавно управление да взе участие в мирните договаряния с талибаните.

Шанахан, който за първи път ще се срещне с американските войски и Гани в Афганистан от поемането на поста, съобщи, че досега не е получавал заповед за понижаване на контингента от близо 14 000 американски бойци в Афганистан.

Той акцентира, че Съединени американски щати имат значими ползи в областта на сигурността в района.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР