Президентът може да внася промени в конституцията и аз ще

...
Президентът може да внася промени в конституцията и аз ще
Коментари Харесай

Президентът ще предложи конституционна промяна

Президентът може да внася промени в конституцията и аз ще се възползвам от това си право. Дебат за конституционна смяна ще има, съобщи пред бТВ президентът Румен Радев.
Той разясни, че има поради член 154 от Конституцията, съгласно който президентът има право да внесе промени в Конституцията.
При подписването на указа за назначението на новия основен прокурор Иван Гешев Радев съобщи, че ще стартира спор, обвързван с прокуратурата и мястото й в правосъдната система.
Във времена, в които разделянето на управляващите се изпразва от ден на ден от наличие, Народно събрание гласоподава лобистки закони, когато се шири безотговорност на корупцията, ние би трябвало да преосмислим ролята и мястото на институциите , съобщи президентът Радев и уточни, че би трябвало да се обезврежда и обезвреди паралелната власт, която работи зад фасадата на институциите.
За избора на нов основен прокурор
Изборът на основен прокурор не е нещо нереално – методът на взимане на решение, на случване на нещата има директно въздействие върху живота на отсега нататък, върху живота на нашите деца, разяснява още президентът.
Той изрази вяра гражданското общество да осъзнае своята мощ.
Радев съобщи, че не е подписал указа за Гешев първия път, тъй като не е имало спортна процедура. Според него сходни процедури липсват и при построяването на автомагистралите.
Що се отнася до коментара на премиера за брата на новоизбрания основен прокурор, Радев сподели, че полк. Георги Гешев има дълга кариера, доста преди Иван Гешев да бъде определен за основен прокурор . Много преди моето избиране за президент аз съм с прелестни усещания за него, само че от дълго време той не е част от моята директна защита , съобщи още Радев.
По отношение на избора на изтребителите F-16
Относно осъвремененото на армията президентът разяснява, че за него няма значение дали ще са изтребители на „ Грипен ”, „ Юрофайтър ” или Ф-16. Правителството погази открития почтен конкурс за изтребителите , уточни президентът.
България би трябвало да пази своя народен интерес и суверенитет, без значение каква е цената, сподели в умозаключение президентът.
За Турски поток и връзките с Русия
Според президента ние не би трябвало да се мотивираме от заканите на Владимир Путин за " Турски поток ", а от личния си интерес. Попитан дали има вяра на шпионския скандал с Русия, той съобщи, че не разяснява непознати служби.
" Ние българите, с нашите пари плащаме, с цел да може съветския газ да стигне до Европа. Трябва да има обосновка за образуване на цените. Не виждам разбор на оценката на риска - дали ще си върнем парите, по кое време ще стане. Надявам се най-накрая да се построи интерконектора с Гърция, който да даде въпреки и минмална диверсификация ", сподели Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР