Президентът може да изиграе много по-голяма роля от номиналната, смята

...
Президентът може да изиграе много по-голяма роля от номиналната, смята
Коментари Харесай

Янаки Стоилов за новия парламент: Президентът може да изиграе много по-голяма роля от номиналната

Президентът може да изиграе доста по-голяма роля от номиналната ", счита Янаки Стоилов от Българска социалистическа партия. Той очерта пред два разновидността за деяние пред Румен Радев в идното привикване на новия парламент и раздаването на мандатите.

" Може поредно да свика на бързи съвещания всяка една от партиите в Народното събрание. Това ще отнеме към три дни и ще може да се ориентира какви са опциите за съставяне на държавно управление ", сподели Стоилов.

По думите му в случай че Радев постъпи по този начин, по този метод той ще спомага на Народното събрание да се направи опит за съставяне на държавно управление.

" Ако се стартира формалната процедура, тази активност е оставена единствено на обособените партии. Видяхме каква позиция заеха те ", сподели Стоилов.

" Вече виждаме, че тези, които завоюваха изборите, въпреки и с незадоволително, желаят и са подготвени, само че не могат да създадат държавно управление. Следващите евентуално могат да получат поддръжка, само че не е несъмнено, че желаят такава ", сподели още Стоилов.

Стоилов беше един от членовете на Левицата, поискали оставката на Корнелия Нинова след ниските резултати на партията на парламентарните избори на 4 април.

" Аз заявих моята позиция, че при такава тежка загуба има солидарна отговорност. Аз поех моята, тази отговорност се отнася до всички, не изключва и ръководителя ", сподели Стоилов.

По думите му ролята на партията в този момент е да се опита да откри отговор на въпроса какви са упованията на гласувалите за тях. Стоилов сподели също, че бил изумен от безапелационната поддръжка, която съобщи Нинова за партията на Слави Трифонов. " Тя го съобщи прекомерно окончателно в случай, че предстояха срещи с регионални ръководители и националния съвет ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР