Президентът между 2002 и 2012 г., а преди това -

...
Президентът между 2002 и 2012 г., а преди това -
Коментари Харесай

Първанов призова за обединение на левицата

Президентът сред 2002 и 2012 година, а преди този момент - водач на Българска социалистическа партия, Георги Първанов прикани за обединяване на изпадналата в рецесия левица преди локалните избори.

" Необходимо е, само че дали е допустимо, не зная ", разяснява Първанов, който откакто напусна президентския пост не се върна в Българска социалистическа партия, а сътвори своя партия - АБВ. Той подлага на критика настоящия водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че се отхвърли от оставката вместо да се отдръпна и да преодолее разединението в партията. " Имаме силово доказване на преимуществото на ръководителя. Дано имат прикрит ход за обединяване на левицата ", сподели той.

Запитан дали е допустимо обединяване към кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за кметския пост в София, Първанов повтори предизвестието си към партиите да не я " задушават в обятията си ". " Манолова е освен добър претендент, само че може да стане и добър кмет. Партиите би трябвало да работят внимателно, тъй като партийна поддръжка може да изолира една мощна кандидатура ", добави той.

Бившият държавен глава изрази мнение, че вместо да купува изтребители и да влага в стопанската система на Съединени американски щати, държавното управление би трябвало да ги вложи в българската стопанска система, в образованието и опазването на здравето.

В отговор на въпрос дали сегашният президент Румен Радев е равноотдалечен от всички партии, Първанов отговори, че се вижда единодушие с Българска социалистическа партия, само че без съгласувани дейности. " Нека да бъде коректив и мощно сериозен (към ръководещите - бел. ред), уповавам се да не е по всеки мотив, тъй като това обеценява рецензиите ", предложи президентът в годините 2002 - 2012.

Помолен за коментар за кариерата в енергетиката на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, Първанов отговори, че сигурно той " има познания, които стратегически може да употребява " и изрази вяра вложенията му да са " за положително ". Като образец за продължаваща кариера отвън огромната политика даде образец със себе си: " И аз вземам участие в раждането на хрумвания - по тематиката за Македония, енергетиката и сигурността, не преставам да не отстъпвам позиции ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР