Президентът Макрон обяви и план за борба с бедността, но

...
Президентът Макрон обяви и план за борба с бедността, но
Коментари Харесай

Франция ще отмени санкция за изнасяне на данъчен адрес в чужбина

Президентът Макрон разгласи и проект за битка с бедността, само че критиците му споделят, че за него са планувани 8 млрд. евро за четири години, до момента в който заможните французи ще завоюват за същия период 20 милиарда евро от данъчни и други облекчения.

Още по тематиката
Просто пресечете улицата: Макрон си навлече рецензии поради съвет към незает
от Дневник,17 сеп 2018
Партията Макрон се изравни попопулярност с крайната десница на Марин льо Пен
от Дневник,14 сеп 2018 От 1 януари 2019 година във Франция ще отпадне въведената през 2011 година глоба върху бизнес покупко-продажби, свързани с смяна на данъчния адрес, заяви представител на финансовото министерство, представен от Reuters. Става дума за известното като Exit Tax облагане на приходите от продажба на френски активи, осъществена до 15 години, откакто притежателят им е записал данъчния си адрес в чужбина.

Мярката ще бъде част от пакет към новия бюджет на страната и е доста евентуално да бъде утвърдена, защото партията на президента Еманюел Макрон има солидно болшинство в Народното събрание.

Reuters напомня, че облагането бе въведено по времето на президента Никола Саркози, с цел да спре или най-малко да ограничи краткотрайната промяна на данъчен адрес, с което физическите лица опитваха да избегнат френската данъчна система. Сега Макрон споделя, че сходна политика пречи на имиджа на Франция като положително място за вложения.

Законът дефинира физически лица с акции или облигации за повече от 800 000 евро или най-малко 50% от капитала на компания, които решат да ги продадат до 15 години след напускането на Франция, да бъдат обложени за такава договорка. След отпадането на този режим той ще бъде сменен с нов " механизъм за попречване на злоупотребите ", който съгласно представителя на финансовото министерство ще работи върху продажбите на френски активи до 2 години след преместването на данъчния адрес отвън страната.

" Става дума за продажби скоро след напускането на Франция, с цел да се избегне местенето напред-назад в доста къс период за усъвършенстване на финансовите доходи. " Подробностите би трябвало да бъдат показани до края на септември, а съгласно деловия ежедневник Les Echos по проектозакона към момента се работи.Друга смяна, показана преди дни от държавното управление, е проект за битка с бедността, с който с 8 милиарда евро ще се оказва помощ в идващите 4 години за намиране на работа, изключително за младежите. Бившият капиталов банкер Макрон, именуван от критиците си " президентът на богаташите ", пробва да убеди гласоподавателите, че промените му не носят изгоди единствено на заможните.

Прагът на бедността във Франция е сума, равняваща се на 60% от медианния приход. Под него по публични данни живеят съвсем 9 милиона души или 14% от популацията. Безработицата е към 10% (в Германия е под 4%, а във Англия - под 5%), а към една четвърт от младежите до 25 години нямат работа.

" Не желая проект, който оставя хората да не престават да живеят в немота, единствено ч емалко по-комфортно ", съобщи президентът в тирада в Музея на човечеството в Париж на 13 септември.

Той даде обещание да опрости системата за обществени помощи, която съгласно него не прави предстоящата от нея работа да избави хората от проваляне в беднотия и е толкоз комплицирана, че една трета от французите без приходи просто не аплайват, въпреки да им се поставя помощ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР