Президентът изрично заплашва да удари Иран така, както никога досега

...
Президентът изрично заплашва да удари Иран така, както никога досега
Коментари Харесай

Тръмп: Може да се наложи САЩ да влязат във войни

Президентът категорично заплашва да удари Иран „ по този начин, както в никакъв случай до момента не е бил удрян “, в случай че режимът предизвика Съединени американски щати.

``
реклама

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи объркващо изложение на своите външнополитически цели като главнокомандващ - настоявайки, че работи за прибирането вкъщи на американските бойци, само че и предупреждавайки, че Съединени американски щати може скоро да влезе в нови военни спорове, заяви БГНЕС, базирайки се на авторитетното издание „ Политико “.

„ Опитвам се да се измъкна от войните. Но може също да се наложи да влезем и във войни. Нали? Може да се наложи да влезем във войни “, съобщи Тръмп пред кореспонденти в Белия дом.

„ Подготвени сме по-добре от всеки път ”, продължи той. „ Ако Иран направи нещо, те ще бъдат ударени, като в никакъв случай до момента не са били удряни. Искам да кажа, че имаме неща, които преглеждаме. "

Забележките на президента идват, когато администрацията му се сблъсква с ескалиращото напрежение в Близкия изток и се ориентира към нови придвижвания на войските в района.

Въпреки изтеглянето на американските войски от Сирия и акцията на Тръмп, обещаваща да спре присъединяване на Съединени американски щати в „ безкрайни войни “, министърът на защитата Марк Еспер разгласи по-рано този месец, че администрацията ще разположи в допълнение американски войски в Саудитска Арабия, с цел да помогне за отбрана на кралството от режима на Иран.

Дипломатическите връзки сред Вашингтон и Ислямска република се разпадат от ден на ден заради решението на Тръмп предходната година да изтегли Съединени американски щати от многонационалната нуклеарна договорка от 2015 година и непрекъснатото стягане на глобите против Техеран частично предизвика актове на иранска експанзия към Персийския залив.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР