„Президентът изказа критични мисли по отношение на правителството. Това, което

...
„Президентът изказа критични мисли по отношение на правителството. Това, което
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Само БСП защитава интересите на обикновения българин

„ Президентът изрече сериозни мисли във връзка с държавното управление. Това, което нас ни засегна като партия е, че загатваше единствено негативните неща и създаваше усещане за преднамереност. Трябваше да се обърне внимание на това, че с помощта на Българска социалистическа партия и присъединяване ѝ в държавното управление, постигнахме невиждана обществена политика, и то в едно релативно дясно държавно управление – 23 милиарда лева обществена политика. “ Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в ефира на Euronews, оповестиха от пресцентъра на партията.

Като образци той даде безплатните детски градини, безплатните ясли, помощ за младите фамилии, нарастване на пенсиите и заплатите, непоклатимост на стопанската система.

Ситуацията в енергетиката Ерменков разказа с образци – противоконституционно определеният ръководител на КЕВР, сумарно нарастване на цената на газа от съвсем 100%, няма от кое място да докараме газ, защото няма къде да разтоварим танкерите от Съединени американски щати. „ Въпросът е дали не е належащо да се вземат незабавни ограничения в региона на енергетиката, с цел да може България да оцелее, а не тези розови фантазии, че газ ще потече от всяка дупка, в която ще боднем “, счита членът на ИБ на Българска социалистическа партия.

По думите на Ерменков диверсификацията на доставките на газ е хубаво нещо и е належащо, само че то би трябвало да се случва без изключения и без изхвърляне на страни и компании. „ В България 1 милиарда куб. метра могат да бъдат докарани азерски газ, 800-900 млн. куб. м могат да бъдат докарани полутечен газ от Катар, Израел, Щатите и други Но остават някъде към милиард и половина за вътрешното ползване, които няма от кое място да вземем, с изключение на от „ Газпром “. И методът, по който можем да ги вземем е да се поучим от другите европейски страни по какъв начин си заплащат и по какъв начин си получават газа “, счита той.

„ От една страна осъзнаваме, че без газа на „ Газпром “ не можем да минем, от друга се опитваме да твърдим, че има и други снабдители. Ако продължаваме да се движим в това направление, е доста евентуално зимата да останем на студено, освен в България, само че и в Европа “, предизвести енергийният специалист.

„ Ние сме били и ще бъдем в политическия живот на България, защото сме единствените, които пазиме ползите на елементарния българин, ние го потвърждаваме и с дейностите си “, безапелационен е той за Българска социалистическа партия.

Във връзка със закупуването на нови 8 F-16 Ерменков съобщи: „ Още на първата доставка за F-16 бяхме срещу да се харчат такива пари при изискване, че в България хората колкото да свързват двата края “, заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР