Президентът издаде указ, с който освободи вицеадмирал Емил Ефтимов от

...
Президентът издаде указ, с който освободи вицеадмирал Емил Ефтимов от
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов е новият началник на отбраната

Президентът издаде декрет, с който освободи вицеадмирал Емил Ефтимов от заеманата служба, и го назначава на длъжността „ Началник на защитата “. Ефтимов е почетен и с висше офицерско звание „ адмирал”.

Адмирал Емил Ефтимов е роден на 16 август 1961 година в гр. Варна. Завършва Висшето военноморско учебно заведение през 1984 година, а през 1994 година Военноморската академия на Руската Федерация в гр. Санкт Петербург, Русия. Обучава се във военната академия на Република Унгария, а след това приключва Военноморския лицей на Съединени американски щати през 2005 година Повишава квалификацията си с курсове за висши офицери в Училището на Главната квартира на НАТО в Оберамергау, Германия и в Колежа по защитата на Алианса в гр. Рим, Италия.

Започва военната си кариера като пълководец на щурманска бойна част на фрегата и минава всички корабни длъжности до пълководец на фрегата. Командва дивизион патрулни кораби и Военноморска база Варна. От 2011 до 2016 година натрупа скъп опит в интернационална среда, като печели поредно състезания за заместник-директор, а по-късно и за шеф на дирекция „ Сътрудничество и районна сигурност “ в Международния боен щаб на НАТО в Главната квартира на НАТО, гр. Брюксел – Белгия. Адмирал Ефтимов е първият български офицер на генералска служба в Главната квартира на Алианса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР