Президентът иска той да изглежда политическата алтернатива, а не БСП.

...
Президентът иска той да изглежда политическата алтернатива, а не БСП.
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Радев иска да измести БСП

”Президентът желае той да наподобява политическата опция, а не Българска социалистическа партия. Иска да се нарежда по отношение на новия постоянен кабинет, както се нареждаше по отношение на Борисов преди няколко години ”, сподели политологът Димитър Ганев по БНР.

Не съм почитател на подобен вид радикални промени, уточни Ганев по отношение на желанията да се премисли статута на служебния кабинет. " За мен е Кутията на Пандора. Всякакви хрумвания ще стартират да се пръкват, добави той.

" Той се ражда като форма на неутрална власт. Не е български, той е привнесен. Има такива модели в Европа, само че активирането му при други модели е по-трудно – при по-задълбочена политическа рецесия ", разясни той.

Запитан съумяват ли служебните министър-председатели да се еманципират от президента, Ганев посочи, че еманципацията е развой, не е миг.

" Министър-председателят, с цел да се еманципира от президента, му трябват най-малко няколко месеца, а мандатът свършва. Не им стига толкоз времето да се еманципират изцяло от президента. Изборът на премиера също допуска дали той ще се еманципира по-лесно, по-бързо, в сравнение с противоположното. Президентът Радев от опита си с Огнян Герджиков се спря на модела " Стефан Янев " и " Гълъб Донев ".

Относно репликата " ала-бала с президента ", произнесена от Кирил Петков в оповестените записи от Национален съвет на Политическа партия, и сметките му, че групировката Политическа партия дружно с Демократична България в действителност има 7-10% представителност, Димитър Ганев разяснява: " Анализът на Петков е прецизен. Това пространство е към 300-350 000 гласоподаватели. Той споделя - ние не можем да излезем от това поле. Ала-балата е легитимацията на президента, който ги изкарва отвън това поле. Политическа партия беше припозната като политическия план на президента, което ги изкара доста отвън това политическо пространство на демократичната градска общественост. "

Радев си дава сметка, че в Народното събрание опозицията може да бъде единствено " Възраждане ", само че те са по-радикални, добави Ганев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР