“Президентът има “вина“ в кавички за Кирил Петков и Асен

...
“Президентът има “вина“ в кавички за Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

Йотова: Президентът има “вина“, че даде шанс на Петков и Василев

“Президентът има “вина “ в кавички за Кирил Петков и Асен Василев- че им даде този късмет “, изясни вицепрезидентът Илияна Йотова в петък пред Българска национална телевизия. После добави: “Те доста бързо, съветвани от доброжелатели, те се обърнаха против президента и против президентската институция, вместо да потърсят съюз ", разяснява тя.

“Кирил Петков и Асен Василев имаха повече от 100 дни.Те имаха голям късмет да завоюват доверието на българските жители. Помните по какъв начин потеглиха - младежи с искания за доста съществено образование- свежи хрумвания, нов взор, неупотребени в политиката. Всичко това е причина за доста сериозен триумф “, разяснява Йотова.

Според нея двамата водачи на “Продължаваме смяна “ са разочаровали доста българи за опциите на младите образовани българи в политиката. Вицепрезидентът сподели, че точно рзочарованието в обществото и в Народното събрание са довели до рухването на държавното управление.

“Аз смятах, че тази коалиция ще се задържи, тъй като имаше подписани обществени съглашения. Сякаш в самото начало имаше доста съществено единодушие какво трябваше тази коалиция да прави “, сподели Йотова.

Според нея най-после е останала “горчивина по-късно ръководство, като че ли е станала война сред разнообразни лобита “. Тя разяснява, че хората са останали с усещане, че “става дума за борба на едни пари против други пари “. Вицепрезидентът визираше спора сред Политическа партия и Има Такъв Народ.

За някогашния министър председател Кирил Петков тя сподели, че вижда “една много тинейджърска упоритост и пояснение за позволените неточности “. “Те (ПП) ще си кажат кой ги поучава, само че той не им мисли положителното “, сподели Йотова.

Вицепрезидентът сподели, че идването на Политическа партия на власт е било съпроводено с доста съществени упования от обществото след 12 години годиниуправление на ГЕРБ.

“От огромната обич се получиха и огромните запаси в хората. Признавам си и в мен “, сподели тя.

Йотова изясни, че се е разочаровала, тъй като за 7 месеца ръководство предстоящото движение на промените не се е оправдало. “В първите месеци се потегли към предрешаване на нещата “, добави тя и напомни за разногласията за Северна Македония.

“Петков сякаш беше заречен на нашите европейски сътрудници бързо стартиране на Северна Македония, макар българският интерес “, сподели вицепрезидентът.

В последна сметка обаче тя призна, че е реализиран огромен триумф за България с метода, по който страната реши да вдигне ветото, задължението на Европейски Съюз с българските условия и френското предложение. Йотова подсети, че въпросът не е решен поради вътрешната опозиция в Скопие, само че предвижда, че няма да има връщане обратно.

“Никой няма изгода въпросът да бъде върнат в начална точка, най-малкото нашите македонски сътрудници, тъй като те би трябвало да бъдат част от Европейски Съюз “, сподели Йотова.

На обвиняванията, че в президентството има кремълско лоби, Йотова изясни, че нищо от позициите на президента не дава причини в тази посока.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР