Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои днес

...
Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои днес
Коментари Харесай

Президентът към наградени генерали: Компенсирахте нелепи политически решения!

Президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои през днешния ден български военнослужещи, заемали управителни позиции в армията, с медал ”За военна заслуга ” първа степен.
Бригаден военачалник Светослав Даскалов получи висшето държавно отличие за огромните си заслуги за развиването и укрепването на Въоръжените сили, за дългогодишна и безупречна работа и за приноса си за националната и груповата сигурност, за проявения висок професионализъм и за персоналния си принос в процеса на реформиране и създаване на българското военно разузнаване в сходство с новите световни провокации.

Преминалите в запаса вицеадмирал Румен Николов, генерал-лейтенант Галимир Пехливанов и генерал-лейтенант Пламен Атанасов получиха ордени за огромните им заслуги за развиването и укрепването на Българската войска, за дългогодишната им и безупречна работа и за приноса им за националната сигурност на Република България.

" Отличените през днешния ден висши офицери се потвърдиха през годините като способни, волеви и доблестни командири “, съобщи президентът като акцентира, че е имал опцията да се увери в техния висок професионализъм, оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът се обърна към удостоените офицери с думите, че " за вас понятията дълг, чест, достолепие и отдаденост на Родината не бяха празни думи, а изпълнено с бездънен смисъл всекидневие ".

В словото си президентът Румен Радев сподели още, че службата на наградените висши офицери е минала в сложни и предизвикателни времена. " Вие трябваше да компенсирате нелепи политически решения в областта на защитата, по едно и също време трябваше да съкращавате и да мотивирате вашите подчинени да служат правилно, трябваше в условия на непрестанно намаляващи материални запаси освен да пазите съществуващите отбранителни качества, а да изграждате нови, без освен това да излагате на риск живота и здравето на вашите подчинени, трябваше да градите доверие и съгласуемост с нашите сътрудници “, акцентира Румен Радев и съобщи, че все пак офицерите са останали правилни на ползите на България и на нейната отбрана и териториален суверенитет.

" Колкото и мъчно да ви беше, вие не изневерихте на достойнството на пагона и на хората, които стояха зад вас, тъй като за вас България беше идея “, безапелационен беше президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР