Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев удостои

...
Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев удостои
Коментари Харесай

Президентът удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

Президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание, съобщи кореспондент на Novini.bg

Със собствен декрет президентът назначава полковник Стоян Шопов на длъжността „ Командир на 2-ра механизирана бригада “, който бе почетен с висшето офицерско звание „ бригаден военачалник “.
Румен Радев назначава и полковник Станимир Христов на длъжността „ Директор на дирекция Операции и подготовка “, като го удостоява също с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.



,,Днес на драго сърце извършвам отредените ми по Конституция пълномощия да връча пагоните на отличени с висше офицерско звание. Генерали, приветствам си с новите звания и новите длъжности. Работете всеотдйно и с неизменност и с увереност за развиването на българската войска и издигането на нейния престиж и престижа на военната специалност. Сигурен съм, че ще бъдете почтени командири'', съобщи президентът Радев в тържественото си слово.



От своя страна новите генерали изрекоха своите благодарности за гласуваното високо доверие и увериха, че ще работят за издигането на престижа на Българската войска, като допълниха, че военната специалност е на първо място идея и предопределение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР