Президентът и върховен главнокомандващ на армията в мирно и военно

...
Президентът и върховен главнокомандващ на армията в мирно и военно
Коментари Харесай

Президентът се притесни за ситуацията с Ковид-19 в армията

Президентът и висш главнокомандващ на армията в спокойно и военно време Румен Радев се тормози за обстановката с Ковид-19 и събра при себе си политическото и военното управление на армията.

" Предприетите ограничения за осъществяване на конституционните отговорности на Българската войска при продължаваща епидемиологична конюнктура бяха разисквани през днешния ден на среща в президентската институция. Срещата се организира по самодейност на президента и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и в нея участваха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и шефът на Дирекция „ Операции и подготовка “ в Министерството на защитата бригаден военачалник Станимир Христов ", написаха в
„ Задача от първостепенна значимост е да се запазят здравето и животът на персоналния състав, с цел да могат Въоръжените сили да продължат построяването на качества и да извършват своите функционалности при всевъзможни условия “, декларирал президентът пред министъра и генералите.
Осигуряването на непрекъснатост на носенето на бойни наряди, както и навреме здравно наблюдаване и лекуване на персоналния състав бяха измежду тематиките на срещата. Министърът на защитата и началникът на защитата осведомиха за прилаганите и набелязани ограничения за ограничение на разпространяването на ковид в Българската войска и недопускане на загуба на отбранителни качества, написа още в късото известие за срещата.

Сегашното събитие идва след поредност от случаи и кавги, в това число сред президент и министър председател, свързани със обстановката с Ковид-19 в България. Само преди дни " Правителството прогони лекари и медицински сестри от България и отново ни дава обещание, че ще ни избавя. Затова приканвам хората да съблюдават ограниченията, да се пазят - и себе си, и своите близки - и да укрепват своя имунитет. И да не разчитат на телевизионни спасители ". Той явно имаше поради премиера Бойко Борисов и добави тогава:  " Докато държавното управление се разхождаше по всевъзможни автомагистрали, багери, кравеферми и т. н., беше изпуснато значимо време за доста виновни дейности. И непопулярни. Затова едно държавно управление, което цели да оцелее от ден дневно, не може да предприеме такива ограничения и действителността го потвърди. Сега виждаме под паника ограничения, комсомолски възторг - мъчно ще стане по този начин. Другите страни минаха през етапа на по-меки ограничения, само че взети в точния момент ".

" Да отидеш през днешния ден да награждаваш и да кажеш, че би трябвало да си отидем. А, кой да пристигна?! Мога да ти дава отговор по този начин - за какво бе, човек? Дай два - три месеца, по-късно ще биете, ще управлявате като сте мощни. Ако не сте, ще стане противоположното ", отговори по-късно във Facebook министър председателят Бойко Борисов на декларираното от Румен Радев. После Борисов добави: " Не одобрявам оценки от човек, който наруши експлицитните рекомендации на ген. Мутафчийски учението на " Корен " да не се организира. ВМА е цялостна с военни и продължава да ми се размахва пестник - с какво право? И аз мога да отговоря уместно, само че това няма да помогне на страната. Редовните избори наближават, тогава ще си премерим опциите и ще стане ясна оценката на хората. Гарантирам, че кабинетът ще обезпечи финансов запас до ноември следващата година, с цел да преминем през рецесията и да има непоклатимост ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР