Президентът и хуморът се завръщат, а маските ги нямаше на

...
Президентът и хуморът се завръщат, а маските ги нямаше на
Коментари Харесай

Байдън: Между ирония и сериозен тон на традиционната вечеря с акредитираните журналисти

Президентът и хуморът се завръщат, а маските ги нямаше на снощната церемония вечеря за упълномощените в Белия дом публицисти във Вашингтон, на която водачът на Съединени американски щати Джо Байдън пускаше смешки и когато ставаше дума за Русия, оповестяват Франс прес и Асошиейтед прес.

Много се веселя, че съм тук довечера с единствената група американци, чийто рейтинг е по-нисък от моя, стартира изявлението си президентът демократ.

И с цел да се подиграе с предшественика си републиканец Доналд Тръмп, който по този начин и не се появи на такава вечеря, Байдън акцентира, че последните няколко години са били сложни: „ Имахме ужасна чума, последвана от две години на коронавирус “.

След това Байдън възприе сериозен звук и отдаде респект на публицистите, отразяващи войната в Украйна, като обърна внимание на „ отровата, разпространяваща се в нашата народна власт … с дезинформацията, която внезапно нараства “.

Вие, свободната преса, сте по-важни в този момент, в сравнение с сте били в миналото през предишния век, акцентира президентът Байдън. С цялото си сърце имам вяра, че вие сте пазители на истината, уточни президентът.

Давайки думата на водещия на вечерта - комикът Тревър Ноа, Байдън сподели: „ Тревър, доста положителната вест е, че в този момент можете да излъжете президента на Съединени американски щати. И за разлика от това, което се случва в Москва, няма да отидете в пандиза “, добави президентът.

Комикът Тревър Ноа сподели, че публицистите са били доста сурови с президента и не схваща за какво е по този начин, откакто откогато Байдън е на власт всичко върви нагоре, както знаете – бензинът върви нагоре, наемите вървят нагоре, храната върви нагоре. „ Всичко “, сподели водещият на церемония вечерята.

Байдън се засмя, като се опитваше по всякакъв начин да се разграничи от Тръмп – единственият президент от 1980 година насам, който пренебрегваше обичайна демонстрация с публицисти, датираща от 1924 година Тя е проведена от асоциацията на публицистите, упълномощени в Белия дом (WHCA).

Около 2600 души във вечерно облекло – публицисти, представители на държавното управление и всемирски персони участваха на събитието в балната зала на хотел „ Вашингтон Хилтън “.

Байдън пристигна на откриването на събитието, съпроводен от първата дама, само че поради неотминалата опасност от коронавирус пропусна самата вечеря и се върна за програмата, по време на която се забавляваше, към този момент без маска.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР