Президентът и главен изпълнителен директор на веригата ресторанти за бързо

...
Президентът и главен изпълнителен директор на веригата ресторанти за бързо
Коментари Харесай

Президентът на Макдоналдс се оттегли заради връзка със служителка

Президентът и основен изпълнителен шеф на веригата заведения за хранене за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) Стив Истърбрук се отдръпна от поста поради връзка със служителка на американската компания, предадоха международните организации.

Романсът бил по взаимно единодушие.

Съветът на шефовете на Макдоналдс обаче съобщи, че 52-годишният Истърбрук е нарушил разпоредбите на компанията и е посочил неприятна преценка.

"Това беше неточност. Предвид полезностите на компанията, съм склонен с мнението на Съвета на шефовете, че за мен пристигна време да продължа напред ", написа Истърбрук в електронно писмо до чиновниците на Макдоналдс.

Правилата на компанията не разрешават на мениджърите да имат връзки с подчинени.

За нов президент и основен изпълнителен шеф на Макдоналдс бе определен Крис Кемпчински.

51-годишният Кемпчински до момента оглавяваше подразделението на компанията в Съединени американски щати, което има към 14 000 ресторанта за бързо хранене.

Американската корпорация е един от колосите в сектора. Макдоналдс има общо над 38 000 заведения допълнително от 100 страни по света.

Стив Истърбрук, английски предприемач, застана отпред на американската компания през март 2015 година, напомня ДПА.

Франс прес отбелязва, че под неговото управление Макдоналдс е удвоила своята пазарна капитализация и всяка година е увеличавала чистата си облага.

Истърбрук обаче не съумя да обърне наклонността на еволюционен спад на продажбите. Подобно на други огромни вериги за бързо хранене, Макдоналдс е изправена пред смяна на навиците на потребителите, които се стремят към по-здравословно хранене, отбелязва Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР