Президентът и главен изпълнителен директор на Sony Казуо Хирай ©

...
Президентът и главен изпълнителен директор на Sony Казуо Хирай ©
Коментари Харесай

Sony се готви да влезе на пазара на споделени пътувания в Япония

Президентът и основен изпълнителен шеф на Sony Казуо Хирай

© Kim Kyung-Hoon Още по тематиката
Лондон заплашва Uber с нови регулации

Транспортният регулатор желае да ограничи времето за работа на водачите
19 фев 2018
Мобилната музикална гражданска война

Как платформите за стрийминг вдъхнаха нов живот на една залязваща промишленост
26 яну 2018 Японската софтуерна корпорация Sony заяви, че ще е следващата огромна компания, която ще навлезе на локалния таксиметров пазар и на пазара за споделени пътувания. Компанията има проекти да сътвори взаимно сдружение за създаване на система за шерване на коли на основата на изкуствен интелект, оповестява Reuters.

Строги правила

Страната се дефинира като евентуално печеливш пазар в бранша, като регулаторите са под напън да облекчат строгите правила. В момента на феновете водачи в Япония е неразрешено да оферират таксиметрови услуги поради сигурността, като фирмите за споделено пътешестване са лимитирани да оферират услуги, свързващи клиентите със съществуващите таксиметрови компании през мобилни платформи.

Sony възнамерява да сътвори платформата на основата на изкуствения разсъдък с Daiwa Motor Transportation и още пет локални таксиметрови компании.

Конкуренти

През февруари SoftBank Group и китайската Didi Chuxing оповестиха, че ще основат взаимно сдружение в Япония през тази година, посредством което ще оферират сходни услуги.
Toyota Motor заяви, че ще купи дял в таксиметровата услуга JapanTaxi, основана от най-голямата японска таксиметрова компания Nihon Kotsu.
Новият основен изпълнителен шеф на Uber Дара Косровшахи се намира сега в Токио и се среща с регулатори по време на първото си посещаване в района.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР