Президентът и главен изпълнителен директор на NVIDIA Дженсън Хуанг (Jen-Hsun

...
Президентът и главен изпълнителен директор на NVIDIA Дженсън Хуанг (Jen-Hsun
Коментари Харесай

Заплатата на изпълнителния директор на NVIDIA намаля с 10%, но Хуанг все пак получи 94 пъти повече от обикновения служител

Президентът и основен изпълнителен шеф на NVIDIA Дженсън Хуанг (Jen-Hsun Huang) можеше да завоюва съвсем 25 милиона $ през последната фискална година, само че заради това, че компанията не извърши финансовите си цели, му беше платено по-малко. В същото време, заплатата му за годината въпреки всичко се оказа 94 пъти по-голяма от тази на междинния чиновник на NVIDIA.

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на производителя на графични процесори Дженсън Хуанг беше добре заплатен за фискалната 2023 година, приключваща на 29 януари, като завоюва 21,36 милиона $ през интервала. Хонорарът включва главната заплата от 996 216 $, премиите в акции от 19,666 милиона $ и 693 710 $ други придобивки (безопасност, застраховка живот, пътешестване и други). Данните за изплащането бяха включени в публично изказване, оповестено от компанията тази седмица.

Подобна сума обаче е с 10% по-малко от миналата година. NVIDIA споделя, че “големият началник “ не е получил цялостното си заплащане, тъй като резултатите на NVIDIA не дават отговор на задачите. 12-месечните доходи на компанията са непроменени по отношение на миналата година и възлизат на $26,974 млрд, до момента в който чистата облага е 4,368 милиарда $ спрямо 9,75 милиарда $ година по-рано. NVIDIA трябваше да се помири със спада в търсенето след пандемията, който в този момент се утежни от възходящата инфлация и други фактори. Компанията означи, че „ фискалната 2023 година беше година на предизвикателство, с макроикономически насрещни ветрове, корекции на инвентара, COVID-19 и промени в продуктовата архитектура, които засягат няколко от нашите бизнеси, оказвайки въздействие върху авансово заложените цели за заплащане на ръководителите. “

Другите висши ръководители на NVIDIA обаче не получават същата солидна заплата като основния изпълнителен шеф: финансовият шеф Колет Крес получи $10,91 милиона, когато целевата заплата беше $11,99 милиона, а Джей Пури (Jay Puri), изпълнителен вицепрезидент по световните интервенции в международен мащаб, получи $10,62 милиона против вероятните 11,99 милиона $. По отношение на заплатите на чиновниците на приблизително равнище, тяхното заплащане е приблизително $229 078, което дава съответствие по отношение на основния изпълнителен шеф и чиновник 94:1.

NVIDIA приканва всички акционери да гласоподават за одобрение на обезщетенията на изпълнителния шеф през 2023 година и дава обещание, че предстоят по-добри времена. „ С наближаването на фискалната 2024 година чакаме новите продуктови архитектури да се развият дружно с новите благоприятни условия в области като генеративния изкуствен интелект и езиковите модели, облачните услуги на NVIDIA и дигитализацията “ – добави компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР