Президентът Георге Иванов знае прекрасно, че единственото, което искаме за

...
Президентът Георге Иванов знае прекрасно, че единственото, което искаме за
Коментари Харесай

Борисов: Щеше да е предателство да се срещна с Иванов

Президентът Георге Иванов знае прелестно, че единственото, което желаеме за Македония е европейска интеграция, влизане в Европейски Съюз и НАТО, разцвет и съгласуваност. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти на летището в София във връзка отхвърли да се срещне с македонския президент Георге Иванов.

„ Когато беше боят в Народното събрание на Македония тогава първият, на който се обадиха и президентът Георге Иванов, и Зоран Заев и Никола Груевски, бях аз. Направих всичко допустимо да оказа помощ да се реши въпросът спокойно “, уточни той.

„ Към президента Георге Иванов постоянно съм се отнасял с голямо почитание “, съобщи Бойко Борисов. „ Винаги във всяко свое изявление съм започвал с това, че по никакъв метод не се месим в работата на институциите на Македония, в разногласието за Гърция за името “, изясни той и посочи, че този спор продължава десетилетия и блокира Македония.

Винаги сме подкрепяли Македония, във всичко, разгласи той.

Нещо повече, опозиционните партия и в Македония и в Гърция, водачите им, са мои другари. Те са от Европейската национална партия. Ние на срещата на върха настояхме те да не пречат на контракта, добави Борисов.

И Алексис Ципрас и Зоран Заев са смели министър председатели. За смелостта и за рисковете, които са поели, им смъквам шапка, означи Борисов.

Не желая никой да омаловажава труда ми, нито този на комисаря Йоханес Хан. И Доналд Туск, и Могерини, и Жан-Клод Юнкер и целият Европейски Съюз положихме големи старания да се реализира този напредък, добави Борисов.

Всички положихме страхотни старания, с цел да се придвижи този развой, разгласи министър председателят.

Щеше да е изменничество, в случай че след срещата за 120 секунди сред премиера Заев, външния министър и президента Иванов, аз през днешния ден да се срещна с него. Затова реших, че през днешния ден не е момента, безапелационен бе Бойко Борисов.
След срещата Заев-Георги Иванов нямаше по какъв начин аз да го посрещам президента с фанфари, не през днешния ден е денят, отсече Борисов.

Това е негово право. Той това прави в последно време, тъй че аз няма да се вкарам в тази тематика. Така Борисов отговори на въпрос за рецензиите от страна на президента Румен Радев.

Той е негов посетител, не е мой, в случай че беше мой и щях да го приема. И аз по този метод демонстрирам отношение към моите сътрудници Заев и Ципрас, които са храбри, смели и виновни, съобщи Борисов.

Ние се натикахме през днешния ден в скандал, който изобщо не е наш, разяснява още министър председателят.

Положихме такива старания да се подпише контракт. Вродената ми невзискателност ме подтиква да кажа, че генерации политици преди мен не го направиха. Ако името се утвърди, ще седнем и ще променим и в нашите контракти името и ще го пуснем за ратификация в Народното събрание. Моята тактичност е по всевъзможен метод да се отдалечим от разногласието, да не се почувстват нито едните, нито другите, че някой по-голям, по-умен..., сподели Борисов.

И ние като ръководители на Съвета на Европейски Съюз също помогнахме. От кое да тичам аз в този момент, като знам месеци наред какво ни струваше на всичките. Нека преспим и обмислим отново, дано в самата Македония си решат нещата, сподели още Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР