Президентът Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември

...
Президентът Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември
Коментари Харесай

Макрон представи спасителен пакет от 8 млрд. евро за френската автомобилна индустрия

Президентът Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на разгласи във вторник вечерта избавителен финансов пакет от 8 милиарда евро, който цели да трансформира Франция в най-хубавият производител на екологично чисти транспортни средства в Европа, и прикани френските автомобилни компании да реализират производството в личната си страна.

"Страната ни не би била същата без страхотните ни марки Renault, Peugeot, Citroen ", сподели Макрон преди да разкрие избавителният пакет, който включва държавни дотации за купувачите на коли и повече вложения в по-екологично чисти транспортни средства.

Френските автомобилни фабрики едвам в този момент стартират последователно да ускоряват производството след въведените преди месеци карантинни ограничения поради ковид, които тежко засегнаха автомобилния бранш, като Макрон желае да се форсира прехода към електрически коли, с цел да помогне за възраждането на промишлеността.

"Нуждаем се от мотивационна цел: да създадем Франция най-хубавият производител в Европа на екологично чисти транспортни средства посредством доставката на повече от един милион електрически и хибридни автомобила годишно през идващите пет години ", съобщи Макрон на конференция, представена от Ройтерс.

Той уточни, че с цел да бъде реализирана тази цел, Франция ще усили държавния бонус за потребителите, купуващи електрически коли, на 7 000 евро от досегашните 6 000 евро.

Дълг над 115 % от Брутният вътрешен продукт чака Франция в края на годината

За да помогне на автомобилните дилъри да продадат 400 000 транспортни средства, които останаха непродадени заради въведените ограничаващи противоепидемични ограничения в страната, Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на съобщи, че хората, които купуват обичаен автомобил, също ще получат
бонус от 3000 евро по скица, която ще се ползва за три четвърти от семействата.

"Нашите съграждани би трябвало да купуват повече транспортни средства, и по-специално екологично чисти. Не след две, пет или 10 години ", съобщи Макрон след посещаване във фабрика за авточасти на компанията Valeo в Северна Франция.

Според него нито от един от автомобилните модели, създавани понастоящем във Франция, не би трябвало да се създава в чужбина.

Компанията "Рено ", която създава своите електрически модел Zoe във Франция, се ангажира да създава в бъдеще и електрически мотор на алианса Renault-Nissan във Франция, а не в Азия, както в началото беше планувано, означи френският президент.

Макрон уточни, че държавното управление няма да се откаже от планувания държавен заем от 5 милиарда евро за "Рено ", до момента в който управлението на компанията и синдикатите не приключат договарянията за френската работна мощ и автомобилните фабрики във Франция.

Ройтерс припомня, че Франция беше най-големият производител на електрически и хибридни коли в Европа през 2019 година с съвсем 240 000 транспортни средства, само че данни на проучвателната компания IHS демонстрират, че през актуалната година тя ще бъде изпреварена от Германия.

Междувременно финансовият министър Брюно льо Мер още веднъж съобщи, че локалните автомобилостроители би трябвало да върнат производството си назад във Франция в подмяна на държавната поддръжка, отбелязва БНР.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР