Президентът Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че оплакванията на САЩ

...
Президентът Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че оплакванията на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп: Хуавей е опасна компания, но може да бъде включена в сделката

Президентът Доналд Тръмп съобщи в четвъртък, че недоволствата на Съединени американски щати против " Хуавей " (Huawei Technologies Co Ltd.) могат да бъдат решени в границите на комерсиалното съглашение с Китай и в това време дефинира китайският телекомуникационен колос като " доста рисков " за американската национална сигурност, оповестява Ройтерс.

През предходната седмица Вашингтон наложи ефикасна възбрана на американските компании да вършат бизнес с " Хуавей ", който е най-големият производител на уреди за телекомуникационни мрежи в света, базирайки се на съображения, свързани с националната сигурност, предава БНР.

" Погледнете какво са създали те от позиция на сигурността, от военна позиция, това е доста рисково ", съобщи Тръмп през кореспонденти в Белия дон. " Ако сключим договорка с Китай, бих могъл да си показва, че въпросът с " Хуавей " евентуално ще бъде включен, най-малко частично, под някаква форма в съглашението ".

Той обаче отхвърли да изясни под каква тъкмо форма ще бъде включена компанията " Хуавей " в комерсиалните договаряния.

В същото време президентът на Съединени американски щати предвижда бърз завършек на комерсиалната война с Китай, макар че сред двете страни не са планувани нови договаряния на високо ниво, откакто преди две седмици във Вашингтон завърши последният кръг от диалози, без да се стигне до съглашение.

Според него има " добра опция " за скорошно реализиране на комерсиална договорка с Китай. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР